Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

Težak žreb za Polono Hercog na odprtem prvenstvu ZDA

V tretjem kolu zadnjega letošnjega turnirja za grand slam bi se lahko pomerili Tamara Zidanšek in Kaja Juvan.
Polona Hercog se bo v uvodnem kolu postavila po robu Čehinji Petri Kvitovi. FOTO: Filippo Monteforte/AFP
Polona Hercog se bo v uvodnem kolu postavila po robu Čehinji Petri Kvitovi. FOTO: Filippo Monteforte/AFP
M. Š., STA
26. 8. 2021 | 21:39
26. 8. 2021 | 22:21
1:48
V New Yorku so opravili žreb za zadnji letošnji teniški turnir za grand slam, odprto prvenstvo ZDA. Na glavni turnir so uvrščene tudi tri Slovenke. V tretjem kolu bi se lahko –  če bi bili seveda uspešni v prvih dveh dvobojih – pomerili Tamara Zidanšek in Kaja Juvan.

V uvodnem kolu se bo Juvanova pomerila z 62. igralko na svetovni lestvici, Britanko Heather Watson, Zidanškova pa s 84. igralko v točkovanju WTA, Američanko Bernardo Pera. Polono Hercog v prvem nastopu čaka težka naloga, saj se bo pomerila z desetopostavljeno Čehinjo Petro Kvitovo, dvakratno zmagovalko Wimbledona, ki pa v New Yorku še ni prišla dlje kot do četrtfinala.

Prva nosilka turnirja bo Avstralka Ashleigh Barty, ki se bo za začetek spoprijela z nekdanjo finalistko, Rusinjo Vero Zvonarjovo. Po odpovedi Aljaža Bedeneta v moški konkurenci Slovenci v glavnem žrebu niso imeli svojega predstavnika, iz kvalifikacij pa se lahko na turnir še prebije Blaž Rola, medtem ko je Blaž Kavčič že izpadel.

Prvi nosilec, Srb Novak Đoković, čaka kvalifikanta, drugi nosilec, Rus Danil Medvedjev, se bo pomeril s Francozom Richardom Gasquetom, zanimiv bo obračun tretjega nosilca, Grka Stefanosa Tsitsipasa, z nekdanjim zmagovalcem, Britancem Andyjem Murrayjem, četrtopostavljeni olimpijski prvak, Nemec Alexander Zverev, pa se bo spoprijel z Američanom Samom Querreyjem.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine