Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

Srbski as bo 92. zmago lovil proti češkemu Američanu

Novak Đoković in Sebastian Korda sta finalista teniškega turnirja v avstralskem mestu Adelaide. Prvi je ugnal Danila Medvedjeva, drugi Jošita Nišioko.
Novak Đoković je v odlični formi pred prvim letošnjim velikim slamom, ki se bo v Melbournu začel 16. t. m. FOTO: Brenton Edwards/AFP
Novak Đoković je v odlični formi pred prvim letošnjim velikim slamom, ki se bo v Melbournu začel 16. t. m. FOTO: Brenton Edwards/AFP
G. N., STA
7. 1. 2023 | 13:30
7. 1. 2023 | 13:31
2:14

Srbski teniški zvezdnik Novak Đoković in Američan Sebastian Korda sta finalista turnirja serije ATP z nagradnim skladom 602.725 evrov v avstralskem mestu Adelaide. Beograjčan bo po zmagi v polfinalu proti Rusu Danilu Medvedjevu igral za svojo že 92. lovoriko, Korda pa za drugo.

Korda je napredoval po predaji Japonca Jošita Nišioke. Ta je po zaostanku s 6:7 (5), 0:1 dvoboj predčasno sklenil zaradi poškodbe kolka.

Sin nekdanjega češkega asa Petra Korde bo v finalu turnirjev najvišje ravni igral petič, slavil je le v Parmi maja 2021. Nazadnje je na zadnji stopnički igral v Antwerpnu v Belgiji lani oktobra in izgubil proti Kanadčanu Felixu Auger-Aliassimu.

Đokovič ima na drugi strani neprimeno več izkušenj. Enaindvajsetkratni zmagovalec turnirjev za grand slam bo še 131. igral v finalih. Doslej jih je 91 dobil. V okrnjeni minuli sezoni je prvi nosilec turnirja v Adelaide vknjižil pet turnirskih zmag.

Med njimi je osvojil tudi zaključni turnir najboljše osmerice v Torinu. Odlično formo je očitno prenesel tudi v pripravljalno obdobje na novo sezono in že na prvem turnirju pred OP Avstralije, začelo se bo 16. januarja, zaigral odlično.

V polfinalu je s po odvzemom servisa v obeh nizih ustavil tretjega nosilca Medvedjeva s 6:3, 6:4, dvoboj pa je trajal uro in 24 minut. Srb in Rus sta se pomerila 13., devetič pa je zmagal Đoković.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine