Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

Đoković napredoval z izgubljenim nizom, slovo prve nosilke

Novak Đoković je s 3:1 v nizih premagal sedmega nosilca Andreja Rubljova in se uvrstil v polfinale. Napredoval tudi Sinner, Swiatkova in Pegula pa ne.
Novak Đoković je napredoval s 3:1 v nizih. FOTO: Reuters
Novak Đoković je napredoval s 3:1 v nizih. FOTO: Reuters
Š. R.
11. 7. 2023 | 19:18
11. 7. 2023 | 21:26
2:44

Prvi favorit turnirja v Wimbledonu Novak Đoković nadaljuje svoj pohod proti finalu. V četrtfinalu mu je nasproti stal Rus Andrej Rubljov, ki se je Srbu v prvem nizu dobro upiral in ga dobil s 6:4, nato pa je Đoković prestavil v višjo prestavo.

Naslednje tri nize je Srb, ki lovi rekordni osmi naslov na sveti travi, dobil s 6:1, 6:4 in 6:3. Dvoboj se je prelomil v zadnji igri tretjega niza, ko sta pri vodstvu Đokovića s 5:4 tekmeca odigrala maratonsko igro, na koncu pa so spet prišli do izraza Noletovi jekleni živci in set je pripeljal do konca, zadnji pa je bil bolj kot ne le še formalnost.

V prvem moškem četrtfinalu je osmi nosilec, Italijan Jannik Sinner s 3:1 v nizih premagal Rusa Romana Safiulina (92. na lestvici ATP). Sinner je prvi niz dobil s 6:4, drugega je prepustil Rusu (3:6), nato pa se je pokazala razlika v kakovosti na travi in Italijan je naslednja dva niza dobil s 6:2 in si po dveh urah ter 17 minutah zagotovil uvrstitev v polfinale Wimbledona, kjer bo igral z Đokovićem.

Jannik Sinner je prvi moški polfinalist Wimbledona. FOTO: AFP
Jannik Sinner je prvi moški polfinalist Wimbledona. FOTO: AFP

Sinner, zelo dober teniški igralec na travi, tekme rad brez prave potrebe zaplete, tokrat pa je bil od začetka do konca zbran in Safiulinu ni pustil možnosti za še eno presenečenje na sveti travi. 

Št. 1 ženskega tenisa, Poljakinja Iga Swiatek je morala v četrtfinalnem dvoboju priznati premoč Eleni Svitolini (76. igralka sveta). Ukrajinka je izkoristila nezbranost Swiatkove v zaključku prvega niza in ga dobila s 7:5, v drugem se je prva nosilka vrnila (6:7), tretji pa je s 6:2 pripadel Svitolini, ki je napredovala v polfinale.

Tam se bo srečala z Marketo Vondroušovo (Češ, 42.), ki je bila s 6:4, 2:6 in 6:4 boljša od četrtopostavljene Američanke Jessice Pegule. Preostala dva četrtfinala sta Elena Ribakina - Ons Jabeur in Arina Sabalenka - Madison Keys.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine