Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

Slovenski obračun zanesljivo Bedenetu

Naš najboljši igralec v polfinalu portoroškega challengerja s 6:3, 6:2 ugnal Blaža Rolo.
Aljaž Bedene si bo danes poskušal zagotoviti 16. naslov na turnirjih iz serije challenger. FOTO: Sportida
Aljaž Bedene si bo danes poskušal zagotoviti 16. naslov na turnirjih iz serije challenger. FOTO: Sportida
18. 8. 2019 | 00:03
18. 8. 2019 | 00:12
3:09
Zadnje dejanje teniškega turnirja iz serije challenger v Portorožu bo pripadlo prvemu nosilcu Aljažu Bedenetu in Norvežanu srbskih korenin Viktorju Đurasoviću. Bedene je v slovenskem polfinalnem obračunu s 6:3, 6:2 ugnal Blaža Rolo, Đurasović pa s 3:6, 6:1, 6:1 lanskega zmagovalca Francoza Constanta Lestienna. Domači igralec je tako v finalu prvič po letu 2015, ko se je za naslov (neuspešno) boril Grega Žemlja.

Medtem ko se je Blaž Rola sprehodil skozi prve tri dvoboje na Obali, je Aljaž Bedene odigral dva maratona, v 2. kolu in v četrtfinalu, kar je obetalo napet slovenski obračun, ki je privabil res lepo število gledalcev, saj so ti skoraj povsem zapolnil tribuno na štadionu. Dvoboj sicer ni ravno izpolnil visokih pričakovanj, Bedene je bil vendarle precej boljši od tekmeca. Tega se je sicer zavedal tudi po težki četrtfinalni zmagi na Lukašem Kleinom, ko se ni najbolj strinjal, da bi bil lahko Rola favorit dvoboja, češ da je načeloma sam še vedno boljši, če pač odigra, kot zna.

In tokrat je res precej dvignil raven svoje igre, v manj kot uri in pol je ugnal reprezentančnega kolega. "To je bil moj najboljši dvoboj tu doslej, ne vem, ali zato, ker velikokrat trenirava skupaj in sem navajen njegove žogice, ali zato, ker sem se bolj zmotiviral, odigral bolj osredotočeno. Odigral sem tako, kot je bilo treba, čeprav se je poznalo, da sem v četrtfinalu prebil preveč časa na igrišču," je bil zadovoljen Bedene, ki se je sredi drugega niza pri padcu močno prestrašil, da si ni poškodoval kolena, a se je zanj vse razpletlo srečno.


Prek prijateljev ne gre


Rola je bil na drugi strani razumljivo razočaran, saj je odigral veliko slabše kot doslej tu, delni krivec je bil sam, delni pa predober tekmec. "Aljaž je res odigral dobro, a igral sem tudi že proti boljšim tekmecem od njega, pa sem se pokazal v veliko boljši luči. Lahko bi rekli, da gre tudi za neko mentalno prepreko, saj preprosto ne morem premagati prijatelja. To se mi dogaja že vse od mladinskih časov in to bo res treba prebroditi," je razmišljal Rola, ki si je kaj hitro po porazu začel iskati letalsko vozovnico za New York, saj ga že v začetku prihodnjega tedna čakajo kvalifikacije za zadnji turnir za veliki slam v sezoni, OP ZDA.

Aljaž Bedene bo danes skušal postati tretji Slovenec z zmago v Portorožu, po Gregi Žemlji (2013) in Blažu Kavčiču (2014). V finalu, ki se bo začel ob 20. uri, mu bo nasproti stal Đurasović, ki se bo prvič boril za lovoriko na challengerjih, doslej je bil njegov največji uspeh preboj v četrtfinale … Bedene ima na drugi strani 15 naslovov, osvojil je zadnje štiri, na katerih je nastopil.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine