Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

Slovakinja za Tamaro premočna

Naša teniška igralka se po zdravstvenih težavah spet približuje najboljšim, na Tajskem pa je bila polfinalna ovira vendarle previsoka.
Pred Tamaro ZIdanšek je v prihodnjih tednih pisan koledar nastopov. FOTO: Yves Herman/Reuters
Pred Tamaro ZIdanšek je v prihodnjih tednih pisan koledar nastopov. FOTO: Yves Herman/Reuters
S. U.
21. 9. 2024 | 13:34
21. 9. 2024 | 13:34
1:32

Za našo teniško igralko Tamaro Zidanšek je turnirja WTA 250 na Tajskem z nagradnim skladom 240.000 evrov konec. V polfinalu Hua Hina je bila namreč od nje boljša 27-letna Slovakinja Rebecca Šramkova. 

Bratislavčanka je zmagala s 6:4, 6:2, kar pa glede na trenutna razmerja moči (Šramkova je na svetovni teniški lestvici 102., Zidanškova pa 261.) ne preseneča. Za Konjičanko je sploh razveseljivo, da se je po zdravstvenih težavah vrnila v tekmovalni ritem in na tem turnirju uvrstila med najboljše štiri. 

Sezono bo nadaljevala v Aziji ter nato Južni Ameriki, v prvih dneh novembra se bo predvidoma vrnila domov in nato nastopila v zelo pomembni tekmi pokala Billie Jean King za Slovenijo proti Nizozemski. Sredi novembra bodo namreč naše igralke na domačem igrišču v Velenju lovile uvrstitev v pomladni sklepni kvalifikacij za finalni turnir.

Nazadnje je slovenska izbrana vrsta v tem tekmovanju igrala v Bratislavi in takrat pričakovano izgubila proti domači vrsti, pri kateri je bila tudi Šramkova. 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine