Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

Po več kot triurnem trilerju v četrtfinale potuje Holger Rune

Dvoboj Francisca Cerundola in Holgerja Runeja je bil podčrtan kot eden vrhuncev dneva, po drami v petih nizih pa se je napredovanja veselil Danec.
Holger Rune se je moral pošteno potruditi za zmago, nekajkrat je visel na nitki. FOTO: Reuters
Holger Rune se je moral pošteno potruditi za zmago, nekajkrat je visel na nitki. FOTO: Reuters
N. Gr.
5. 6. 2023 | 19:31
5. 6. 2023 | 19:32
2:39

Drugi današnji dvoboj v moškem delu Roland Garrosa je zadovoljil teniške sladokusce. Francisco Cerundolo in Holger Rune sta odigrala najbolj napet dvoboj doslej, na koncu pa je s 7:6, 3:6, 6:4, 1:6 in 7:6 slavil Rune. V četrfinalu ga čaka Norvežan Casper Ruud. 

image_alt
Hladna fasada danske teniške senzacije skriva ognjevit značaj

Šesti nosilec Rune je bil v današnjem dvoboju favorit, a je Argentinec Cerundolo pokazal zelo dobre predstave v dosedanjem delu OP Francije. Tudi danes je nudil odličen odpor Runeju, predvsem je imel vedno pripravljen odličen odgovor na servise Danca in mu tako onemogočal agresivno igro, s katero je najbolj nevaren. 

Rune je bil prepričljiv v prvem nizu do rezultata 5:2, od takrat naprej pa sta se igralca izmenjavala v obdobjih dobre igre. Na koncu je odločal peti niz (do danes še nihče od njiju ni dobil tekme v petem nizu), v katerem je Cerundolo že vodil s 5:4 in 0:40, pa je Rune vseeno nekako našel odgovor in rezultat izenačil. Odločala je podaljšana igra, z 10:7 je zmaga na koncu pripadla Runeju, dvoboj pa je trajal več kot tri ure in pol. 

Francisco Cerundolo lahko obžaluje številne zapravljene priložnosti. FOTO: Reuters
Francisco Cerundolo lahko obžaluje številne zapravljene priložnosti. FOTO: Reuters

V prvem dvoboju današnjega dne v Parizu je četrti nosilec, Norvežan Casper Ruud premagal Čilenca Nicholasa Jarryja s 3:0 v nizih. A Jarry še zdaleč ni bil v tako podrejenem položaju, kot kaže končni izid. Prvi niz je Ruud dobil po podaljšani igri, naslednja dva pa s 7:5, za zmago se je moral pošteno potruditi, kar je priznal tudi v prvi izjavi po koncu dvoboja. Ruud se je tako uvrstil v polfinale pariškega turnirja in izpolnil svoj osnovni cilj. 

Favoritinje brez večjih težav napredovale

V ženskem delu je Tunizijka Ons Jabeur, sedma nosilka, s 6:3 in 6:1 premagala Američanko Bernardo Pero in se uvrstila v četrfinale. Prav tako z 2:0 je proti Anni Karolini Schimedlovi napredovala tudi Coco Gauff, Beatriz Haddad Maia pa je proti Španki Sari Sorribes Tormo potrebovala tri nize. 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine