Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

Nadalova trinajstica na pariškem pesku, ujel je Federerja

Španec je v treh nizih odpravil Novaka Đokovića in osvojil OP Francije.
Rafael Nadal ostaja peščeni kralj. FOTO: Christian Hartmann/ Reuters
Rafael Nadal ostaja peščeni kralj. FOTO: Christian Hartmann/ Reuters
STA
11. 10. 2020 | 18:03
11. 10. 2020 | 19:26
2:56
Španec Rafael Nadal ostaja kralj Rolanda Garrosa. Štiriintridesetletni specialist za peščena igrišča je turnir za grand Slam v Parizu osvojil že 13. v karieri, v svojem 13. finalu je tretjič premagal Srba Novaka Đokovića, zmagovalca tega turnirja leta 2015 in prvega igralca sveta. Izid dvoboja je bil 6:0, 6:2 in 7:5. Z 20. lovoriko za grand slam se je Nadal izenačil z Rogerjem Federerjem.

Nadal velikega tekmeca še nikoli ni tako nadigral kot tokrat. Pokazal je brezhibno predstavo, prisilil Đokovića, ki je tudi z gestami kazal na svojo nemoč, v napake. Srb je veliko poskušal s skrajšanimi žogicami, a s to taktiko ni veliko pridobil. Tekmec jih je večino ulovil, poleg tega pa je bil zanesljiv pri svojih udarcih, neizsiljenih napak ni delal, uspevalo mu je praktično vse, kar si je zamislil. Še posebno to velja za prva dva niza.

Novak Đoković ni bil kos Špancu. FOTO: Anne-christine Poujoulat/AFP
Novak Đoković ni bil kos Špancu. FOTO: Anne-christine Poujoulat/AFP


Za Španca, ki letos v Parizu sploh ni izgubil niza, je to že 20. osvojeni turnir za grand slam, jubilej pa je dosegel tudi po številu zmag v Rolandu Garrosu, to je bila že njegova 100. zmaga na legendarnih pariških igriščih. Izgubil je le dvakrat, enkrat tudi proti Đokoviću. Turnir je sicer prvič dobil leta 2005.



V medsebojnih dvobojih proti Srbu v Parizu vodi s 7:1, v skupnih medsebojnih dvobojih pa je še vedno boljši Srb, zdaj je izid 29:27 v njegovo korist. Đoković ostaja pri eni pariški turnirski zmagi in 17 zmagah na turnirjih za veliki slam. Letos je, če se ne upošteva diskvalifikacijo v New Yorku, izgubil prvi dvoboj.



Federer, švicarski teniški zvezdnik, ki je zaradi poškodbe že zaključil sezono, je na družbenih omrežjih čestital Špancu za 20. naslov na turnirjih velike četverice. 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine