Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

Kaja Juvan zlahka odpravila Francozinjo

V 1. kolu teniškega turnirja v Indian Wellsu z nagradnim skladom 8,5 milijona ameriških dolarjev Ljubljančanka v dveh nizih s po 6:3 odpravila Oceane Dodin.
Po gladki zmagi v 1. krogu se bo Kajoa Juvan v drugem krogu teniškega turnirja v Indian Wellsu pomerila s Španko Saro Sorriber Tormo. FOTO: Brenton Edwards/AFP
Po gladki zmagi v 1. krogu se bo Kajoa Juvan v drugem krogu teniškega turnirja v Indian Wellsu pomerila s Španko Saro Sorriber Tormo. FOTO: Brenton Edwards/AFP
STA
11. 3. 2022 | 08:20
11. 3. 2022 | 09:35
1:25

Slovenska teniška igralka Kaja Juvan je preskočila prvo oviro na glavnem delu turnirja WTA v Indian Wellsu z nagradnim skladom 8,5 milijona dolarjev. V dvoboju prvega kola med posameznicami je ugnala Francozinjo Oceane Dodin s 6:3, 6:3.

Juvanova se je na glavni turnir uvrstila prek kvalifikacij, ko je sprva premagala Nemko Tatjano Mario, v drugem kolu pa je njena tekmica Ukrajinka Lesja Curenko predala dvoboj zaradi poškodbe.

V prvem kolu se je Slovenka, 85. na lestvici WTA, pomerila z devet mest slabše uvrščeno francosko tekmico. Za napredovanje v prvem medsebojnem obračunu ni imela posebnih težav, v manj kot uri in pol je slavila po dvakrat s 6:3.

Zdaj jo v naslednjem kolu čaka Španka Sara Sorriber Tormo, ki je bila v prvem kolu prosta.

Na turnirju v Kaliforniji med posameznicami nastopa tudi Tamara Zidanšek, ki ima status 19. nosilke in je bila v prvem kolu prosta, v drugem pa jo čaka Hrvatica Petra Martić.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine