Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

Jakupovićeva se poslavlja, Rola in Juvanova napredovala

Na teniškem turnirju v Hobartu je morala Dalila Jakupović priznati poraz, precej bolje je šlo Blažu Roli in Kaji Juvan v Melbournu. 
Takole se je Kaja Juvan veselila v Buenos Airesu, danes ponoči je bila uspešna tudi v Avstraliji. FOTO: Reuters
Takole se je Kaja Juvan veselila v Buenos Airesu, danes ponoči je bila uspešna tudi v Avstraliji. FOTO: Reuters
STA
8. 1. 2019 | 08:11
8. 1. 2019 | 10:07
1:48
Teniška igralka Dalila Jakupović se je v šestnajstini finala poslovila od teniškega turnirja v Hobartu na Tasmaniji. S 6:4 in 7:5 je Slovenko po dobri uri in pol igre premagala Belgijka Kirsten Flipkens. Bolje je šlo Jakupovićevi nato v igri dvojic, kjer je v paru z Američanko Sabrino Santamario Belorusinjo Vero Lapko in Novozelandko Erin Routiliffe po ogorčenem dvoboju s 5:7, 6:0 in 13:11.

Uspešen je bil tudi slovenski dan v kvalifikacijah za prvi grand slam sezone v Melbournu. Blaž Rola je s 7:5 in 6:3 ugnal Čeha Adama Pavlašeka. V ženski konkurenci pa je Kaja Juvan, nosilka dveh zlatih kolajn z lanskih mladinskih olimpijskih iger v Buenos Airesu, premagala Belgijko Yanino Wickmayer s 4:6, 6:4 in 7:5.

Uspešna je bila tudi Andreja Klepač, ki je med dvojicami na turnirju v Sydneyju v prvem krogu, kjer je skupaj s Španko Mario Jose Martinez tretja nosilka, s 7:5, 3:6 in 10:8 premagala Priscillo Hon in Ajlo Tomljanović iz Avstralije.

V drugem krogu se bosta Klepačeva in Martinezova pomerili z Američanko Bethanie Mattek-Sands in Nizozemko Demi Schuurs. Na turnirju bo v prvem krogu dvojic igrala tudi Velenjčanka Katarina Srebotnik, ki se bo skupaj z Američanko Raquel Atawo pomerila s Kitajko Yifan Xu in Kanadčanko Gabrielo Dabrowski, ki sta prvi nosilki.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine