Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

Federer v težavah, v kakršnih ni bil še skoraj nikdar (VIDEO)

Švicarski teniški zvezdnik je razlog za poraz v osmini finala New Yorka našel v vročini in visoki vlažnosti.
Roger Federer se šele drugič doslej ni prebil v newyorški četrtfinale. FOTO: Eduardo Munoz Alvarez/AFP
Roger Federer se šele drugič doslej ni prebil v newyorški četrtfinale. FOTO: Eduardo Munoz Alvarez/AFP
J. P.
4. 9. 2018 | 15:52
4. 9. 2018 | 16:03
2:23
New York – Po Grigorju Dimitrovu v prvem in Alexandru Zverevu v tretjem so se v četrtem kolu zadnjega letošnjega teniškega turnirja velike četverice, odprtega prvenstva ZDA v New Yorku, poslovili še trije iz deseterice najvišje postavljenih nosilcev – David Goffin, Kevin Anderson in presenetljivo tudi Roger Federer. Švicar je tako ostal brez možnosti za 21. lovoriko s tekmovanj te kakovostne ravni in šesto onstran »luže«, pred tem je bil petkrat zapovrstjo uspešen med letoma 2004 in 2008.


Kar 76 napak


Premoč je moral priznati 55. igralcu sveta, Avstralcu Johnu Millmanu, ki je bil po izjemno izenačenem obračunu boljši s 3:6, 7:5, 7:6 (7) in 7:6 (3). Federer si je privoščil neobičajno veliko število neizsiljenih napak – kar 76 (tekmec le 28), pa tudi pri začetnem udarcu ni bil natančen (10 dvojnih napak). Millman ni pred tem na turnirjih ATP še nikdar, v desetih poskusih, premagal tekmeca iz elitne svetovne deseterice, Švicar pa je v prejšnjih trinajstih nastopih v New Yorku le enkrat zgrešil preboj v četrtfinale, še nikoli pa ga ni na kolena spravil igralec, ki ni bil uvrščen med 50 najboljših na svetu.

John Millman je zrežiral prvovrstno presenečenje. FOTO: Alex Pantling/AFP
John Millman je zrežiral prvovrstno presenečenje. FOTO: Alex Pantling/AFP


Brez sape


Poraženec je po šokantnem izpadu že v osmini finala razlog iskal v visoki, kar 83-odstotni vlažnosti. »To je bil eden od večerov, ko nisem prišel do sape. Vroče je bilo, zrak ni krožil, boril sem se s težkimi razmerami. Kaj takega se mi domala nikdar ne dogaja, čeprav sem treniral tudi že pri pripeki blizu 50 stopinj Celzija,« je potarnal Federer, ki je tako svetovno javnost prikrajšal za epski četrtfinalni obračun s Srbom Novakom Đokovićem. Drugi četrtfinalni pari so Rafael Nadal – Dominic Thiem, Juan Martin del Potro – John Isner in Marin Čilić – Kei Nišikori.
 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine