Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

Đoković v manj kot dveh urah v deveti finale Melbourna

Srb je v treh nizih premagal kvalifikanta Aslana Karaceva. Jutri Tsitsipas vs. Medvedjev. Pri ženskah finalistki Naomi Osaka in Jennifer Brady.
Novak Đoković je na poti k devetemu naslovu v Avstraliji. FOTO: David Gray/AFP
Novak Đoković je na poti k devetemu naslovu v Avstraliji. FOTO: David Gray/AFP
18. 2. 2021 | 11:45
18. 2. 2021 | 12:01
2:25
Novak Đoković bo imel več kot dovolj časa za pripravo na nedeljski finale OP Avstralije, na katerem bo lovil deveto zmago. V polfinalu je v treh nizih odpihnil kvalifikanta Aslana Karaceva. V zadnjem dejanju se bo meril z zmagovalcem jutrišnjega drugega polfinala med Stefanosom Tsitsipasom in Danilom Medvedjevom.



Đoković je zmagal s 6:3, 6:4 in 6:2, dvoboj je trajal uro in 53 minut. Srb je imel nekaj težav le ob koncu drugega niza, ko je Rus naredil edini brejk.

Številka 1, s 311 tedni na vrhu bo prehitel rekorderja Rogerja Federerja, še nikdar ni izgubila niti polfinala niti finala v Melbourne Parku. Karacev, 114. igralec sveta, se bo na novi lestvici ATP prebil v prvo petdeseterico.

Aslan Karacev je presegel vsa pričakovanja. FOTO: William West/AFP
Aslan Karacev je presegel vsa pričakovanja. FOTO: William West/AFP


»Odigral sem najboljšo partijo tukaj v Avstraliji, počutim se odlično, nobenih bolečin« so začetne težave s poškodbo že preteklost za 33-letnega zvezdnika, ki ima že 17 naslovov za grand slam. Z 18. bi se na dva približal Federerju in Rafaelu Nadalu. »Lepo je bilo spet igrati pred navijači. To sem pogrešal. Vsa čas Aslanu, v debiiju se je prebil v polfinale, ne vem, če je kateremu kvalifikantu to že kdaj uspelo,« je 27-letnega tekmeca pohvalil Nole.
 

Osaka vs Brady


V ženskem finalu se bosta v soboto pomerili Naomi Osaka, ki je bila boljša od Serene Williams (6:3, 6:4), in Jennifer Brady, ki je premagala Čehinjo Karolino Muchovo s 6:4, 3:6, 6:4. Japonka bo lovila svoj četrti grand slam. Z Američanko se je nazadnje srečala v lanskem polfinalu OP ZDA, kjer je zmagala v treh nizih in kasneje osvojila turnir.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine