Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

Đoković v Cincinnatiju pisal zgodovino

Srbski teniški as je po finalni zmagi nad Rogerjem Federerjem postal prvi z lovorikami z vseh devetih turnirjev masters 1000.
Novak Đoković se je zmage nepopisno razveselil. FOTO: Rob Carr/AFP
Novak Đoković se je zmage nepopisno razveselil. FOTO: Rob Carr/AFP
J. P.
20. 8. 2018 | 00:37
20. 8. 2018 | 14:22
1:29
Cincinnati – Srbski teniški as Novak Đoković ponovno piše zgodovino. Postal je namreč prvi lopar doslej z zmagami na vseh devetih turnirjih masters 1000, potem ko je v zbirko dodal še Cincinnati. V finalni poslastici je po uri in pol igre brez oddanega niza, s 6:4 in 6:4, na kolena spravil drugopostavljenega Švicarja Rogerja Federerja. Ta se je v vseh prejšnjih sedmih finalnih nastopih na tem turnirju dokopal do zmage, medtem ko je »Nole« v vseh prejšnjih petih poskusih izgubil.


Štiri mesta navzgor


Tekmeca sta se v finalu Cincinnatija udarila četrtič doslej, Federer pa Đokoviću v prejšnjih treh dvobojih ni oddal niti niza. Tokrat je bilo drugače, Srb – veselil se je 25. zmage v 47. medsebojnem obračunu – je v sedmi igri prvega niza izkoristil že prvo priložnost za brejk, v drugem nizu pa se je vrnil po zaostanku z 0:2. Đoković, ki se je letos že veselil zmage v Wimbledonu, se bo na jutrišnji najnovejši svetovni jakostni lestvici z desetega povzpel na šesto mesto, Federer bo ostal drugi, zgolj za Špancem Rafaelom Nadalom.
 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine