Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Tenis

Đoković lahko v Torinu zasluži kot Goran Dragić v najboljših sezonah

Finalni turnir moške teniške sezone v Torinu prinaša zajetno finančno nagrado. Novak Đoković je že št. 1, po Torinu je lahko tudi po zaslužku.
Novak Đoković je že prejel pokal za najboljšega na lestvici ATP ob koncu sezone 2023. Foto Guglielmo Mangiapane/Reuters
Novak Đoković je že prejel pokal za najboljšega na lestvici ATP ob koncu sezone 2023. Foto Guglielmo Mangiapane/Reuters
14. 11. 2023 | 16:45
14. 11. 2023 | 20:39
4:15

V nadaljevanju preberite:

Teniška sezona na najvišji ravni se končuje s finalnim turnirjem osmerice najboljših na lestvici ATP, ki letos poteka v Torinu. Novak Đoković si je že s prvo zmago nad Holgerjem Runejem zagotovil, da bo leto končal kot št. 1 na svetovni lestvici, z uspehom v Torinu pa bi močno popravil tudi svoje stanje na bančnem računu. Finalni turnir osmerice ponuja daleč največjo nagrado za zmagovalca, višjo tudi od nagrad na turnirjih za grand slam – skoraj pet milijonov dolarjev.

V teniškem svetu igralci živijo od nagrad, najboljši pa predvsem od sponzorskih sredstev, ki so plod donosnih marketinških pogodb. Najboljši tenisači sveta so eni najbolj prepoznavnih športnikov, predvsem pa so sinonim za uglajenost, za višji razred in zato privabljajo tudi blagovne znamke, ki jih uvrščamo med elitne. Dober primer je denimo Roger Federer, ki je v svoji zadnji sezoni z dosežki na igrišču zaslužil le dober milijon, ob njem pa več kot 90 milijonov dolarjev.

Kako se deli nagradni sklad v Italiji? Komu pripade največji del pogače in kako se primerja s turnirji za grand slam? Koliko lahko v letošnji sezoni ob sanjskem razpletu zasluži Novak Đoković?

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine