Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

Medvedjev ni bil kos ambicioznemu Špancu

Srbski teniški zvezdnik je v polfinalu ugnal Italijana Jannika Sinnerja, mladi španski as pa Rusa Danila Medvedjeva.
Novak Đoković ljubi wimbledonsko sveto travo. FOTO: Sebastien Bozon/AFP
Novak Đoković ljubi wimbledonsko sveto travo. FOTO: Sebastien Bozon/AFP
Š. R., STA
14. 7. 2023 | 17:49
15. 7. 2023 | 07:27
2:50

Srbski teniški zvezdnik Novak Đoković je prvi finalist turnirja za grand slam v Wimbledonu. V prvem polfinalu je premagal Italijana Jannika Sinnerja s 6:3, 6:4 in 7:6 (4). Njegov tekmec v finalu bo boljši iz večernega obračuna med Špancem Carlosom Alcarazom in Rusom Danilom Medvedjevom.

Za Đokovića je to peti zaporedni finale in deveti skupno v karieri v Wimbledonu, tekmeca je strl po dveh urah in 47 minutah. Italijan je bil zelo blizu osvojenemu nizu v tretjem, ko je vodil s 5:4 in imel dve zaključni žogici, a se je Đoković rešil. Po izenačenju pa je v podaljšani igri Sinner spet vodil (3:1), a je na koncu le slavil favorizirani drugi nosilec.

Đoković se bo v nedeljo boril za 24. lovoriko

Đoković se bo v nedeljo boril za 24. lovoriko na turnirjih velike četverice. Samo v Wimbledonu pa lovi osmo zmago, s katero bi se po številu uspehov na travnatih igriščih All England Cluba izenačil s Švicarjem Rogerjem Federerjem.Obenem je tokrat Đoković dosegel 34. zaporedno zmago v Wimbledonu, zadnji poraz je doživel v četrtfinalu leta 2017.

»Trije zelo tesni nizi, Jannik je bil blizu, vesel sem, da se je tako razpletlo. V tretjem nizu sem čutil malce pritiska, Jannik je eden najboljših iz generacije, ki prihaja. Verjamem, da igram najboljši tenis, ne gledam na starost, pri 36 se počutim zelo dobro in še vedno sem zelo motiviran,« je takoj po dvoboju na igrišču dejal srbski zvezdnik.

Carlos Alcaraz se je tudi v polfinalu predstavil z odličnim tenisom. FOTO: Sebastien Bozon/AFP
Carlos Alcaraz se je tudi v polfinalu predstavil z odličnim tenisom. FOTO: Sebastien Bozon/AFP

Nato pa je bil v drugem polfinalnem paru zelo prepričljiv Carlos Alcaraz. Izkušenejšega tekmeca Danila Medvedjeva je ugnal v treh nizih – 6:3, 6:3, 6:3 – in tako zdaj kot prvi nosilec Wimbledona 2023 ter obenem št. 1 lestvice ATP vstopa v sklepni dvoboj. Z Đokovićem sta doslej igrala dvakrat, vsakomur je pripadla po en obračun, nazadnje sta bila tekmeca v pariškem polfinalu, ko si je Srb začrtal pot k finalu in poznejši rekordni 23. lovoriki v moški posamični konkurenci na turnirjih za grand slam. 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine