Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

Boris Becker ne bo pokrival Wimbledona na BBC

Nekdanji nemški teniški zvezdnik Boris Becker to poletje ne bo sodeloval z britansko radiotelevizijo BBC pri pokrivanju Wimbledona.
Boris Becker ob prihodu na sodišče v londonskem Southwarku aprila lani. FOTO: Tolga Akmen/AFP
Boris Becker ob prihodu na sodišče v londonskem Southwarku aprila lani. FOTO: Tolga Akmen/AFP
Š. R., STA
4. 1. 2023 | 13:00
1:28

A 55-letni Boris Becker si je vseeno zagotovil prvo vlogo strokovnega komentatorja po prihodu iz zapora, saj bo delal na nemškem programu Eurosport, poroča tiskovna agencija dpa. Nekdanji prvi igralec sveta bo opravljal analize za prihajajoči prvi veliki slam sezone 2023 v Avstraliji. Skupaj z voditeljem Matthiasom Stachom bo vodil oddajo Matchball Becker in občasno sodeloval pri mednarodnih prenosih.

Po drugi strani pa pri BBC trenutno nimajo načrtov, da bi to poletje sodelovali s trikratnim zmagovalcem Wimbledona. Becker je sicer na BBC začel delati leta 2002 po športni upokojitvi.

Mesto komentatorja je izgubil, saj so ga britanske oblasti obsodile na dve leti in pol zapora, ker je pred stečajnimi upravitelji prikril milijonsko premoženje. A Nemca so iz zapora sredi decembra po nekaj več kot sedmih mesecih prestajanja kazni izpustili in izgnali iz Velike Britanije.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine