Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

Aljaž Bedene: Videl sem, da sem ga nadigral, hotel sem pritiskati

Na teniškem turnirju v Rolandu Garrosu tudi moški slovenski predstavnik napredoval.
Aljaž Bedene bo še užival v teniških lepotah Pariza. FOTO: Martin Bureau/AFP
Aljaž Bedene bo še užival v teniških lepotah Pariza. FOTO: Martin Bureau/AFP
M. U., STA
1. 6. 2021 | 16:45
1. 6. 2021 | 19:42
2:32
Slovenski teniški igralec Aljaž Bedene se je po štirih nizih ter treh urah in pol igre prebil v 2. krog odprtega teniškega prvenstva Francije. Na pesku Rolanda Garrosa je v uvodnem krogu s 7:5, 3:6, 7:5 in 6:2 izločil domačina Adriana Mannarina. Slovenec je prvi niz dobil s 7:5, drugega potem izgubil s 3:6, v tretjem znova slavil s 7:5, v zadnjem nizu pa je tako kot v tretjem nasprotniku dvakrat odvzel servis za zmago s 6:2 in skupno zmago s 3:1 v nizih.

»Adrian je zelo neugoden nasprotnik, ki igra malo posebno igro. Zdi se mi, da sem igral dovolj solidno, razen v dveh ali treh igrah, ko sem naredil po dve ali tri dvojne napake. Bil sem suveren na svoj servis, ves čas sem pritiskal. Lahko bi osvojil še kakšno igro več, da bi bilo prej konec, tri ure in pol igre spet ni toliko malo. Sem pa zadovoljen, ker sem bil na koncu še precej svež in bi lahko še igral,« je po zmagi v uvodnem krogu na novinarski konferenci povedal Bedene.


»Fizično sem bil boljši in na tri dobljene nize se to bolj pozna«


Slovenec je prvi niz dobil s 7:5, drugega potem izgubil s 3:6, v tretjem znova slavil s 7:5, v zadnjem nizu pa je tako kot v tretjem nasprotniku dvakrat odvzel servis za zmago s 6:2 in skupno zmago s 3:1 v nizih. Bedene, 56. igralec sveta, je na dvoboju dosegel več asov (15:8), izkazal pa se je tudi s 56 doseženimi winnerji. V drugem krogu se bo 31-letnik pomeril z zmagovalcem dvoboja med Argentincem Diegom Schwartzmanon in Tajvancem Yen-Hsun Lujem.

»Adrian je zelo neugoden nasprotnik, ki igra malo posebno igro,« je povedal Bedene. FOTO: Martin Bureau/AFP
»Adrian je zelo neugoden nasprotnik, ki igra malo posebno igro,« je povedal Bedene. FOTO: Martin Bureau/AFP


»Videl sem, da sem ga nadigral, hotel sem pritiskati, da bi ga več sprehajal po igrišču, kar se je zgodilo v četrtem setu, ko ni dobival žog, ki jih je hotel, in to sem sem izkoristil. Fizično sem bil boljši in na tri dobljene nize se to bolj pozna,« je dobro fizično pripravljenost izpostavil 31-letnik.

V ponedeljek sta si v ženski konkurenci nastop v 2. krogu zagotovili tudi Polona Hercog in Tamara Zidanšek, medtem ko je bila Kaja Juvan neuspešna.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine