Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

Đoković: v četrtfinalu Federer, v polfinalu Nadal

Žreb Ronald Garrosa: med Slovenkami je imela najmanj sreče Kaja Juvan. V prvem krogu se bo pomerila z branilko naslova Poljakinjo Igo Swiatek.
Rafael Nadal, Roger Federer in Novak Đoković bodo v Parizu magnet za gledalce. FOTO: Anne-christine Poujoulat/AFP
Rafael Nadal, Roger Federer in Novak Đoković bodo v Parizu magnet za gledalce. FOTO: Anne-christine Poujoulat/AFP
F. T., STA
27. 5. 2021 | 18:15
27. 5. 2021 | 18:53
3:43
Organizatorji teniškega odprtega prvenstva Francije so opravili žreb, ki je določil, da bi se lahko branilec naslova, Španec Rafael Nadal, in številka ena lestvice ATP, Srb Novak Đoković, srečala že v polfinalu. Od Slovenk je imela najmanj sreče pri žrebu Kaja Juvan. V prvem krogu se bo pomerila z branilko naslova Poljakinjo Igo Swiatek.

Juvanova (101. na lestvici WTA) in Swiatekova sta sicer stari znanki in dobri prijateljici, med drugim sta na olimpijskih igrah za mlade v Buenos Airesu v Argentini leta 2018 osvojili zlato kolajno v dvojicah. Na turnirjih serije WTA sta se doslej pomerili enkrat, in sicer na začetku tega leta v avstralskem Melbournu. Na turnirju Gippsland Trophy je bila Poljakinja boljša z 2:6, 6:2, 6:1. Swiatekova je lani na Rolandu Garrosu osvojila turnir brez izgubljenega niza, v finalu pa je ugnala Američanko Sofio Kenin.


Žreb ni bil prizanesljiv niti do Tamare Zidanšek


Žreb ni bil prizanesljiv niti do Tamare Zidanšek (85.). Konjičanka se bo v prvem krogu pomerila z zmagovalko OP ZDA leta 2019 Bianco Andreescu. Kanadčanka sicer ne slovi kot specialistka za peščeno podlago, obenem pa se v zadnjih sezonah ubada s številnimi poškodbami.

Kaja Juvan bo imela v prvem krogu visoko oviro. FOTO: Jure Eržen
Kaja Juvan bo imela v prvem krogu visoko oviro. FOTO: Jure Eržen


Proti eni izmed nosilk se bo pomerila še tretja Slovenka med posameznicami. Polona Hercog (73.) bo namreč izzvala 16. nosilko, Nizozemko Kiki Bertens. S slednjo sta doslej odigrali tri dvoboje, dvakrat pa je bila boljša Mariborčanka. Nazadnje sta se pomerili lani v Rimu, ko je Hercogova slavila s 6:4, 6:4.

Od slovenskih predstavnikov je imel nastop v glavnem delu žreba zagotovljen Aljaž Bedene. Ljubljančan bo v prvem krogu prekrižal loparje z domačinom Adrianom Mannarinom. S slednjim ima sicer slabši izkupiček v medsebojnih obračunih, izgubil je zadnja dva dvoboja v Miamiju (2019) in Nottinghamu (2015), edini obračun na pesku pa je dobil, a ta zmaga sega v leto 2013 na turnir serije challenger v Rimu.


Đoković in Federer že v četrtfinalu


Teniška javnost je pogledovala predvsem v zgornjo polovico moškega žreba, kjer je svoje mesto kot prvi nosilec zasedel Đoković. Že v polfinalu bi se zmagovalec OP Avstralije lahko srečal z Nadalom. Španec je namreč kot tretji nosilec, drugi Rus Danil Medvedjev je zasedel mesto v spodnji polovici, pristal v zgornji polovici. V prvem krogu se bo Srb pomeril z Američanom Tennysom Sandgrenom, Španec pa z Avstralcem Alexeijem Popyrinom. Morebitni četrtfinalni pari so sicer po uvrstitvah na lestvici Đoković - Federer, Nadal - Rubljov, Zverev - Thiem in Cicipas - Medvedjev (slednji še nikoli ni dobil posamičnega obračuna na Rolandu Garrosu).

Ashleigh Barty je prva nosilka turnirja. FOTO: Tony O'brien/Reuters
Ashleigh Barty je prva nosilka turnirja. FOTO: Tony O'brien/Reuters


V ženski konkurenci se bo prva nosilka Avstralka Ashleigh Barty pomerila z Američanko Bernardo Pera, 23-kratna zmagovalka turnirjev za grand slam, Američanka Serena Williams pa z Romunko Irina-Camelio Begu. Drugo nosilko in zmagovalko letošnjega OP Avstralije, Japonko Naomi Osaka, bo prav tako v prvem dvoboju izzvala Romunka, in sicer Patricia Maria Tig. Morebitni četrtfinalni pari v ženski konkurenci so glede na uvrstitev na lestvici WTA Barty - Svitolina, Kenin - Swiatek, S. Williams - Sabalenka in Andreescu - Osaka.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine