Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Rokomet

V Zlatorogu že resno pomanjkanje dobrih novic

Danes v ligi NLB štart tudi za Celje Pivovarno Laško in Gorenje. Branko Tamše po Gregorju Ocvirku ostal tudi brez Daniela Dušebajeva. Velenjčani v Ljutomeru, kjer jim Jeruzalem znova napoveduje pekel.
Daniel Dušebajev bi moral biti v tej sezoni pomemben mož v celjskem napadu, vendar je prejel klic iz Kielc. FOTO: Blaž Samec
Daniel Dušebajev bi moral biti v tej sezoni pomemben mož v celjskem napadu, vendar je prejel klic iz Kielc. FOTO: Blaž Samec
12. 9. 2018 | 06:00
12. 9. 2018 | 11:42
4:43
Težko bi si Celje Pivovarna Laško in Gorenje pripravila bolj različni popotnici v novo sezono lige NLB. Prvaki še niso povsem doumeli, kako so lahko v Novem mestu izgubili superpokal, Velenjčani so s prebojem v drugo kolo pokala EHF prejeli veliko dozo samozavesti.

Nocoj se sicer lažje delo obeta Celjanom, ki bodo ob 18. uri gostili Urbanscape Loko in po šoku s Krko želeli stresti jezo nad Gorenjci, s čimer bi si v slačilnici povrnili mir pred nedeljskim štartom v ligi prvakov, ko bo v Zlatorogu ena ključnih tekem v boju za osmino finala proti Skjernu. Loka je kar soliden "sparing partner", trener Robert Beguš je sestavil solidno ekipo, ki znova meri v končnico za prvaka, čeprav je izgubila najboljšega strelca Aleksa Kavčiča, novega člana Gorenja.

Navijači pivovarjev v zadnjih dneh še pošteno pogrešajo dobre novice. Najprej je matični klub zapustil najboljši strelec mladinskega EP Gregor Ocvirk, še isti dan združenje prvoligašev v Novem mestu ni podprlo Sebastjana Gergeto za predsednika in še isti večer je Celje v Marofu doživelo prvi poraz proti slovenskemu tekmecu v skoraj treh letih ter ostalo brez prve lovorike, odkar ga vodi Branko Tamše.
 

Čez noč težave na levi strani 


Za nameček je teden pred začetkom lige prvakov Tamše ostal še brez enega levega zunanjega igralca, saj so poljske Kielce predčasno s posoje vrnile Daniela Dušebajeva. Tako sta zdaj na tem ključnem položaju, ki ga je v zadnjih dveh sezonah držal reprezentant Borut Mačkovšek, zgolj še tuja novinca, Draško Nenadić in Josip Šarac. Bržčas se bo na levo stran moral pomakniti Jaka Malus, ki se sicer bolje počuti na sredini. Nič kaj rožnato stanje na Opekarniški 15, kjer si obetajo, da se bo končana štiriletna suša v elitnem evropskem tekmovanju ...

Gorenje je uspešno začelo sezono, a morebitni spodrsljaj v ligi bi omadeževal zmago v pokalu EHF. FOTO: Tomi Lombar
Gorenje je uspešno začelo sezono, a morebitni spodrsljaj v ligi bi omadeževal zmago v pokalu EHF. FOTO: Tomi Lombar


"Loka igra lep in hiter rokomet, v Celje prihaja sproščena po uvodni zmagi na Dolu pri Hrastniku. Želim si, da moji fantje odigrajo čim bolj zrelo, sproščeno ter da uživajo v rokometu. Na superpokalu nam je bilo onemogočena hitra igra, preveč je bilo prekinitev, brisanja parketa, kar nam ni ustrezalo," dolenjske zaušnice še ni prebolel Tamše.
 

Jovičić, kjer se je zataknilo Babiću


Kako bolijo zaušnice, so dodobra spoznali igralci Gorenja v prejšnji sezoni. Ena najhujših se jim je zgodila v Ljutomeru, kjer jim je Jeruzalem preprečil nastop na sklepnem turnirju pokala Slovenije. To je bil začetek konca zgodbe trenerja Željka Babića. Njegov naslednik (če odštejemo kratkotrajno avanturo Klemna Luzarja) Zoran Jovičić bo danes v Ljutomeru (19) želel premagati urok in zmagovito začeti pot v ligi NLB.

V soboto je njegova nova ekipa z desetimi novinci pokazala, da ima pravi značaj, ko je v končnici vendarle strla trd švedski oreh in se prek Alingsasa prebila v drugi krog pokala EHF. Toda nocoj jo čaka še težji preizkus. Jeruzalem, ki še čaka, da se bo vrnil v prenovljeno dvorano na Hardeku, že tradicionalno velja za enega najmanj gostoljubnih prvoligašev.
 

Zlati Prapotnik z vsemi aduti


Trener Saša Prapotnik je potrdil svojo kakovost, ko je konec julija z mladinci osvojil zlato v Celju, v ekipi pa so bili štirje člani prleškega kluba, tudi kapetan Tilen Kosi. Ob njem bosta za velenjska vrata najbolj nevarna Bojan Čudič in Rok Žuran. Tekma bo posebna še za enega za zlatega mladinca Miho Kavčiča, ki je poleti prestopil k osam: "Čaka nas težka tekma v peklenskem vzdušju. Verjamem, da bomo ponovili zavzeto igro iz pokala EHF in prvenstvo začeli z zmago."

Drugačne načrte ima Prapotnik, za katerega bo to prva tekma po sijajnem uspehu z mladinci in si lahko obeta ovacije s tribun. "Kot slišim, je povpraševanje po vstopnicah izjemno, išče se karta več, kot se reče. Vselej igramo na zmago in verjamem, da bomo razveselili navijače," je odločen Prapotnik, ki nima težav s sestavo ekipe.

Saša Prapotnik je s slovenskimi mladinci osvojil zlato kolajno na evropskem prvenstvu v Celju. FOTO: Jure Eržen
Saša Prapotnik je s slovenskimi mladinci osvojil zlato kolajno na evropskem prvenstvu v Celju. FOTO: Jure Eržen

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine