Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Rokomet

V soju žarometov prazne Stožice in Zlatorog

Krim Mercator nujno potrebuje točki proti Nemkam v ligi prvakinj, za Celjane z Ribnico močna generalka za Zagreb. Gorenje z Jeruzalemom.
Maja Svetik pričakuje razburljivo tekmo v Stožicah FOTO: Blaž Samec/Delo
Maja Svetik pričakuje razburljivo tekmo v Stožicah FOTO: Blaž Samec/Delo
17. 10. 2020 | 08:00
4:51
Vse slabša epidemiološka slika je iz dvoran znova odgnala navijače, vendar rokometna sezona za zdaj še kar dobro kljubuje koronavirusu. Konec tedna bosta na Slovenskem v ospredju današnji tekmi paradnih klubov Krima Mercatorja v ligi prvakinj in Celja Pivovarne Laško v ligi NLB.

Krimovke so si obetale, da bodo danes ob 16. uri v Stožicah končno zaigrale pred svojimi navijači, potem ko so zaradi okužbe v ekipi morale v karanteno in odpovedale domačo tekmo z Esbjergom. Zdaj jim v goste prihaja nemški prvak Bietigheim, ampak klub je kljub odobritvi NIJZ preklical prisotnost 400 gledalcev.



Ti bi bili še kako dobrodošli za ekipo Uroša Bregarja, saj gre za eno ključnih tekem v želji po napredovanju v izločilne boje. Po treh tekmah ima Krim eno točko, ki jo je osvojil v Rusiji, nakar je moral v izolacijo, kar se je poznalo nazadnje v Metzu, kjer Ljubljančanke niso bile konkurenčne Tjaši Stanko in soigralkam (27:33).



Bietingheim je tekmec po meri, je na zadnjem mestu v skupini A s štirimi porazi, a nikar ga ne gre podcenjevati. Po slabem začetku dviguje formo, namučil je tako vodilni Kristiansand kot Rostov-Don, proti kateremu je nazadnje klonil za zadetek. Najboljša strelka ekipe je mlada levoroka igralka Julia Maidhof, ki je dosegla že 24 golov. Za njo sta Antje Laurenroth (16) in Kim Naidzinavicius (15).

Pri krimovkah prednjačita novinki iz tujine, Brazilka Samara Da Silva Vieira (17) in Oceane Sercien Ugolin (13). Za edino točko pa je zaslužna domača okrepitev Maja Svetik, ki se veseli novega izziva. »Komaj čakamo tekmo v Stožicah. Pričakujem napet in borben dvoboj. S pravim pristopom in zbranostjo smo tekmicam lahko kos,« pravi Primorka.

Mateja Pletikosić, Hrvatica, ki je prišla iz Budućnosti, je organizatorica Krimovega napada. FOTO: Blaž Samec
Mateja Pletikosić, Hrvatica, ki je prišla iz Budućnosti, je organizatorica Krimovega napada. FOTO: Blaž Samec


Bietigheim je ob Esbjergu in Ferencvarosu neposreden tekmec slovenskih prvakinj za mesta 5 in 6 v skupini, v kateri so favoriti Kristiansand, Metz, Rostov-Don in CSM Bukarešta. Trenerja Bregarja zadnje mesto Nemk ne zavaja. »Bietigheim ima zelo kakovostno zunanjo linijo, igra skandinavski slog rokometa z veliko teka, zato moramo zdržati vseh 60 minut,« opozarja »Bregi«, ki je v dosedanjem delu sezone bolj zadovoljen z obrambo kot napadom. Slednji dela preveč napak, te bo treba zmanjšati na minimum, sicer bodo sledili zadetki iz protinapadov.
 

Ribnica dober test za Zagreb


Tudi druga največja rokometna dvorana na Slovenskem bo samevala. Celjani bodo v derbiju 7. kola v Zlatorogu ob 17.30 gostili Riko Ribnico, drugouvrščeno ekipo zadnje sezone. Dolenjcem ne gre po načrtih, v petih tekmah so doživeli dva poraza, domačega proti Trimu in pri Jeruzalemu. Toda še vedno imajo močno ekipo, ki lahko prekriža račune tudi pivovarjem, ki ne delujejo prepričljivo in v ligi prvakov nizajo poraze z dvoštevilčno razliko v golih. A njihova prioriteta je liga NLB, v kateri še nimajo spodrsljaja. Dobra predstava bi bila tudi lepa spodbuda pred sredino zelo pomembno tekmo v Zagrebu.

Josip Šarac je daleč od svoje lanske forme, proti Ribnici bo imel priložnost najti strelske občutke. FOTO: Tomi Lombar/Delo
Josip Šarac je daleč od svoje lanske forme, proti Ribnici bo imel priložnost najti strelske občutke. FOTO: Tomi Lombar/Delo


»Ne smemo razmišljati o prihodnjih tekmah, ampak samo o Ribnici, ki je dobra ekipa. Imela je nekaj smole, zdaj pa se vrača, kar kaže njen rezultat proti Krki. Še naprej pa moramo predvsem razmišljati o svoji igri in odpravljati napake, ki nas na tekmah lahko veliko stanejo,« želi formo nekaterih nosilcev igre dvigniti trener Tomaž Ocvirk.



Potem ko sta bili sinoči odigrani tekmi med Izolo in Slovenj Gradcem (-:-) ter Izolo in Trimom (-:-), bo danes ob 19. uri še ena. Gorenje bo po mesecu dni nastopilo v svoji Rdeči dvorani, tekmec pa je zahteven, Jeruzalem, ki je mesto višje na tretjem mestu. Srečanja Krka – Koper, Maribor – Dobova in Ljubljana – Loka so zaradi covida-19 preložena.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine