Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Rokomet

V Marofu "cvičkov clasico"

Nocoj ob 20. uri bo v Novem mestu dolenjski derbi med Krko in Trimom v ligi NLB. Jernej Papež po poškodbi spet na parketu. Trebanjci z močno podporo na tribuni.
Marko Kotar, zlati mladinski reprezentant, je eden glavnih adutov Trima. FOTO: Jure Eržen
Marko Kotar, zlati mladinski reprezentant, je eden glavnih adutov Trima. FOTO: Jure Eržen
25. 9. 2018 | 07:00
3:28
Zadnja tekma 3. kola v rokometni ligi NLB prinaša zanimiv dvoboj tradicionalnih dolenjskih tekmecev Krke in Trima (danes ob 20. uri).

Krka, presenetljiva zmagovalka superpokalne tekme s Celjem Pivovarno Laško na štartu sezone, v prvenstvo ni štartala po željah, domačemu remiju z Rikom Ribnico je sledil visok poraz v Velenju s 23:31.

A tokrat bo po poškodbi spet zaigral najboljši strelec Jernej Papež, sicer otrok Trima, kar trenerja Mirka Skoka navdaja z optimizmom, da bosta točki ostali doma. Igral bo tudi reprezentančni kandidat Grega Okleščen, bodoči član Celja PL, vprašljiv pa je nastop pomembnega igralca Leona Raša.



Kot je povedal sekretar domačega kluba Gregor Šuštaršič, bo dvorana Marof polna ali skoraj polna, v njej pa tudi veliko navijačev iz bližnjega Trebnjega, ki so se nazadnje razveselili zmage proti Jeruzalemu in si obetajo novo presenečenje ekipe, ki jo po novem vodi Benjamin Teraš.

V prejšnji sezoni je v Novem mestu zmagala Krka z 29:26, druga tekma se je v OŠ Trebnje končala z neodločenim izidom (29:29), srečanje v pokalnem tekmovanju pa je s 30:21 pripadlo Krki.
 

Oboji bodo pustili srce na igrišču


"V torek nas čaka dolenjski derbi z ekipo Krke. Pričakujemo težko in borbeno tekmo. Kljub temu, da je Krka osvojila superpokal, se je ne bojimo. Igrali bomo svojo igro in se borili do zadnje sekunde. Verjamem, da z borbo lahko pridemo do ugodnega rezultata. Obljubimo, da bomo pustili srce na igrišču," je svojim navijačem sporočil Trimov vratar Urh Brana.

Na Dolenjskem počasi zori cviček, ampak novomeški krilni igralec Kristjan Pršina ima raje pingo sok, kot piše v njegovi osebni izkaznici na klubski strani ... "Pričakujem pravo poslastico za gledalce in upam, da bo dvorana polna. Občinstvo je vedno tisto, ki nas dvigne. Nasprotnika nikakor ne gre podcenjevati, ekipa Trima je s prihodom nekaj novih igralcev in trenerja Teraša dobila svežino. Potrebno bo igrati zbrano vseh šestdeset minut, saj si ne smemo privoščiti padca, kakršen se je zgodil v Velenju. Derbiji so vedno nekaj posebnega, motivacija je na višku in vsak posameznik, ki bo na parketu, bo moral dati od sebe sto odstotkov,« opozarja 22-letni levoroki igralec.
 

Jutri Celje v Ribnici


Na Dolenjskem bo pestro tudi jutri, saj bodo pri Riku Ribnici gostovali prvaki iz Celja Pivovarne Laško, ki jim na začetku sezone ne gre po željah, na drugi strani pa Ribničani kažejo dobro formo in želijo ostati vodilni na lestvici.


 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine