Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Rokomet

Tigrice brez zob proti evropskim prvakinjam

Krim Mercator je izgubil pri Kristiansandu z 31:36, 20 prejetih golov v prvem polčasu. Izločilni boji vse bolj ogroženi. Bo nedeljska tekma s CSM odločilna?
Dragan Adžić ni mogel premagati norveškega uroka. FOTO: Voranc Vogel
Dragan Adžić ni mogel premagati norveškega uroka. FOTO: Voranc Vogel
P. Z., STA
4. 2. 2023 | 19:39
4. 2. 2023 | 19:52
3:08

Rokometašice Krima Mercatorja so v 13., predzadnjem krogu prvega dela lige prvakinj v gosteh izgubile proti Kristiansandu z 31:36 (15:20). Ljubljančanke bodo zadnjo tekmo tega dela tekmovanja igrale prihodnjo nedeljo, ko bodo gostile Bukarešto.

Slovenske prvakinje so gostovale pri ekipi, ki je osvojila naslov evropskih prvakinj v 2021 in 2022, nadejale pa so se, da bodo Norvežanke morda za malenkost manj zagrizene, saj so si že pred tem zagotovile četrtfinale. Toda v nepopustljivem skandinavskem slogu je bil Kristiansand večji del tekme v zanesljivem vodstvu in gostjam ni dal možnosti za presenečenje.

V igri za prvo šesterico v skupini A, ki bo nadaljevala tekmovanje, kljub porazu ostaja tudi Krim, ki ga v zadnjem krogu čaka obračun z Bukarešto. Ekipa Elizabeth Omoregie si je že pred tem tudi zagotovila četrtfinale.

Darja Dmitrijeva je dosegla tri gole. FOTO: Voranc Vogel
Darja Dmitrijeva je dosegla tri gole. FOTO: Voranc Vogel

Krim bo imel v zadnjem krogu dvoboj na daljavo predvsem z Bietigheimom, ki je danes izgubil proti Ferencvarosu (Madžarke so s tem že v dodatnih tekmah za preboj med osem). Toda Nemke, ki so sicer točkovno izenačene z Ljubljančankami, so v veliki prednosti, saj imajo – ob identičnem razpletu medsebojnih tekem – precej boljšo razliko v danih in prejetih zadetkih, obenem pa bodo doma igrale proti daleč najslabši ekipi skupine Baniku Mostu.

Za zdaj je ulovljiv tudi še Brest, ki ima točko več od Krima in v nedeljo igra proti Bukarešti, v zadnjem krogu pa proti Kristiansandu. Ob dveh njegovih porazih in zmagi Krima proti Bukarešti bi tako Ljubljančanke napredovale v play-off za četrtfinale.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine