Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Rokomet

Švicarji in Švedi premočni za slovenske rokometaše

Koper in Gorenje za uvod kvalifikacij v pokalu EHF s slabim izhodiščem.
Aleks Vlah je štirikrat zatresel mrežo Švicarjev, FOTO: Uroš Hočevar/Delo
Aleks Vlah je štirikrat zatresel mrežo Švicarjev, FOTO: Uroš Hočevar/Delo
2. 9. 2018 | 21:25
2. 9. 2018 | 21:38
4:56
Ljubljana – Slovenska rokometna predstavnika v uvodnih tekmah 1. kroga kvalifikacij za pokal Evropske rokometne zveze EHF sta bila bolj skromnega rezultatskega učinka. Igralci Kopra so doma s 25:25 remizirali s švicarskim predstavnikom Kadetten iz Schaffhausna, rokometaši Gorenja pa so na gostovanju na Švedskem izgubili z Alingsåsom, izid je bil 23:26.

Koprčani so zmago proti dolgoletnemu udeležencu lige prvakov, v katerem igra tudi Nik Tominec, sin nekdanjega slovenskega selektorja Matjaža Tominca, zapravili v zadnjih petih minutah. Imeli so že štiri zadetke prednosti, tako pa se bodo morali v povratnem obračunu v nedeljo ob 17. uri pošteno potruditi, da preidejo prvo oviro od treh, ki jim stojijo na poti za skupinski del pokala EHF. Tretji slovenski predstavnik Riko Ribnica se bo tekmovanju pridružil v drugem krogu.

Primorci, najboljši njihov strelec je bil Adam Bratkovič z osmimi zadetki, v prvem polčasu v Bonifiki niso znali ustaviti madžarskega reprezentanta Gaborja Csaszarja, ki je zabil osem golov; v drugem polčasu jim je dodal še štiri.

Koper je imel v 54. minuti pri vodstvu s 25:21 napad, vratarja gostov ni bilo v vratih. A Janez Guček je izgubil žogo, švicarska vrsta pa je nato dosegla štiri zadetke in iztržila remi.

»Imamo še kar nekaj rezerv v igri, kar me po eni strani tudi veseli, tako da ostajam optimist tudi za povratno tekmo. Za to načrtujemo določene spremembe, tokratni obračun pa si bomo ponovno ogledali, ugotovili, kje smo storili napake in jih poizkušali odpraviti,” je menil trener Kopra Peter Mičović.


Ulovljiv zaostanek


Velenjčani so na Švedskem v 12. minuti že povedli s 6:3, za uspešen šaleški uvod je bil zaslužen predvsem Hrvat Nikola Špelić s tremi zadetki. A so se Skandinavci počasi vračali in v 28. minuti izid zasukali v vodstvo z 11:10, do konca uvodnega polčasa pa dodali še en zadetek.

V drugem pa se je večinoma igralo po notah Alingsåsa, predvsem desni zunanji igralec Johan Nilsson je s tremi zaporednimi zadetki prispeval k najvišjemu domačemu vodstvu na tekmi, 21:15 v 47. minuti. A Matic Verdinek, Špelić in Ibrahim Haseljić, ta je sicer zgrešil dve sedemmetrovki, Velenjčani skupaj tri, so predvsem v končnici zaostanek za povratno tekmo v Velenju, ta bo v soboto ob 20. uri, uspeli znižati na zmerne tri gole minusa.


Koper : Kadetten Schaffhausen 25:25 (14:15)


Dvorana Bonifika, gledalcev 800, sodnika Peter Herczeg, Peter Südi (Madž).

Koper: Haseljić (7 obramb), Postogna (4); Dolenc, Grzentić 1, Vlah 4, Krečić 1, Matijašević, Poklar 1, Moljk 2, Smolnik 4, Sokolič 3, Guček 1, Zugan, Planinc, Stopar, Bratkovič 8 (4); Kadetten Schaffhausen: Pilipović (7 obramb), Stevanović (4); Meister, Zehnder, Küttel 1, Csaszar 12 (1), Haas, Beljanski 2, Gerbl 1, Šešum 3, Huber, Maros, Schelker, Frimmel 2, Tominec 3, Herburger 1; sedemmetrovke: Koper 4 (5), Kadetten Schaffhausen 1 (1); izključitve: Koper 10, Kadetten Schaffhausen 12.


Alingsås : Gorenje 26:23 (12:10)


Estrad Arena, gledalcev 781, sodnika Gytis Šniurevičius in Andrius Grigalionis (Litva).

Alingsås: Kraft (5 obramb), Skagerling (2); Helander 3 (1), Lindberg 5, Claar 2, Teern, Bodin, Andreasson, Regen, Nilsson 4, Sandberg, Lundahl, Berg 2, Barud 4, Lang 3, Liaba 3; Gorenje: Taletović (11 obramb), Vujović (5); Mazej, Haseljić 5 (2), D. Tajnik 1, Špelić 6, Matanović 3, Logar, Levc 1, Stojnić 2, Miklavčič, Banfro, Verdinek 3, J. Tajnik, M. Kavčič 1, A. Kavčič 1; sedemmetrovke: Alingsås 1 (1), Gorenje 2 (5); izključitve: Alingsås 8, Gorenje 14; rdeč karton: A. Kavčič (60. minuta).
 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine