Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Rokomet

Slovenska kapetanka vprašljiva za SP

Ana Gros je obnovila poškodbo stegenske mišice in ne bo sodelovala v pripravah slovenskih rokometašic na svetovno prvenstvo na Norveškem.
Ana Gros ima smolo s poškodbami. FOTO: Jure Makovec/AFP
Ana Gros ima smolo s poškodbami. FOTO: Jure Makovec/AFP
21. 11. 2023 | 19:43
21. 11. 2023 | 19:47
2:02

Težave selektorja slovenskih rokometašic Dragana Adžića se kopičijo. Ob začetku priprav za bližnje SP v Skandinaviji se je izkazalo, da je vsaj za prvi del mundiala vprašljiv nastop kapetanke Ane Gros.

Velenjčanko je pri izvajanju sedemmetrovke za Györ zapeklo v zadnji stegenski mišici in pregled je pokazal, da je obnovila poškodbo. V pripravah ne bo sodelovala, zdravniška ekipa se bo morala odločiti, ali bo sploh odpotovala na Norveško.

Adžić je že prej ostal brez Nine Zulić in Elizabeth Omoregie. Slovenke bodo v Stavanger odpotovale prihodnji torek, dva dni kasneje jih čaka prva tekma SP proti Islandiji. V skupini sta še Angola in Francija.

Izbrani vrsti ne bo mogla pomagati niti tretja organizatorka igre Nuša Fegic, ki ima neodložljive študijsko-službene obveznosti, na treninge pa tudi ne bo še mlade levokrilne rokometašice Nene Černigoj, ki še ni povsem okrevala po težavah z ramenom. 

»Z izjemo lanskega domačega evropskega prvenstva nikoli nismo imeli na voljo vseh igralk. Že rokometna velesila Norveška, ki ima ogromen nabor kakovostnih igralk, bi bila v odsotnosti treh ali štirih svojih nosilk igre močno oslabljena, kaj šele Slovenija. Kljub vsemu ostajam optimist. Moje izbranke so v minulih letih pokazale, da so kos najhujšim tekmovalnim skušnjavam, verjamem, da bo tako tudi na bližnjem SP,« je dejal črnogorski strokovnjak na slovenski klopi Adžić.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine