Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Rokomet

Slovenija zmlela BiH in uspešno krenila proti euru

Slovenska moška rokometna reprezentanca je na uvodni kvalifikacijski tekmi za nastop na EP v Nemčiji v Mariboru premagala BiH.
Dean Bombač je uspešno rešetal mrežo BiH. FOTO: Marko Vanovšek/pigac.si
Dean Bombač je uspešno rešetal mrežo BiH. FOTO: Marko Vanovšek/pigac.si
Š. R., STA
13. 10. 2022 | 21:40
13. 10. 2022 | 22:05
1:52

Slovenska moška rokometna reprezentanca je na uvodni kvalifikacijski tekmi za nastop na evropskem prvenstvu v Nemčiji v Mariboru premagala Bosno in Hercegovino z 28:20 (13:10). Slovenija se bo v nedeljo v Prištini pomerila s Kosovom.

Vlah, Bombač in Janc

Slovenski rokometaši so zmagovito začeli kvalifikacije za evropsko prvenstvo v Nemčiji 2024. Na uvodnem dvoboju so jim tekmeci iz BiH kljub glasni in večinski podpori svojih privržencev v mariborskem Taboru občasno povzročili manjše preglavice, v celoti pa so bili za razred boljši od gostov. Naslednja tekma jih čaka že v nedeljo, ko se bodo v Prištini pomerili s Kosovom.

Navijači BIH so bili posebej glasni. FOTO: Marko Vanovšek/pigac.si
Navijači BIH so bili posebej glasni. FOTO: Marko Vanovšek/pigac.si

V kvalifikacijski skupini 7 poleg Slovenije, BiH in Kosova nastopa tudi Črna gora. Slednja je v sredo premagala Kosovo z 29:20. Na zaključni turnir, ki bo med 10. in 28. januarjem 2024, se bodo uvrstile vse prvo- in drugouvrščene izbrane vrste iz vseh osmih kvalifikacijskih skupin, poleg njih pa še štiri najboljše tretjeuvrščene reprezentance.

Blaž Janc v akciji. FOTO: Marko Vanovšek/pigac.si
Blaž Janc v akciji. FOTO: Marko Vanovšek/pigac.si

V slovenski reprezentanci, ki jo vodi selektor Uroš Zorman, je bil najbolj učinkovit Aleks Vlah s sedmimi goli, Dean Bombač je dosegel pet, Blaž Janc pa pet golov.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine