Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Rokomet

Slovan je v varnih rokah

Uroš Zorman je tako rekoč s parketa odšel v stroko, v Trebnjem sprožil manjšo rokometno evforijo, osvojil pokalno lovoriko, več »na vasi« le ni bilo mogoče.
Uroš Zorman je bil igralec, ki je povezoval na igrišču, delal razliko ter osvajal lovorike. FOTO:Bernadett Szabo/Reuters
Uroš Zorman je bil igralec, ki je povezoval na igrišču, delal razliko ter osvajal lovorike. FOTO:Bernadett Szabo/Reuters
11. 8. 2024 | 14:00
4:03

V nadaljevanju preberite: 

Ob ustoličenju Uroša Zormana za rokometnega selektorja sem po malem zastrigel z ušesi.Kot mnogi drugi v rokometnem miljeju nisem vedel, česa je sposoben intrigantni mož, poleg »dolgega jezika«, hitrih misli in odkritosti. »Profesorji z difa« so Zormanu priznavali veliko igralsko kariero, v vlogi trenerja s šampionsko žilico, pedagoga ali strokovnjaka ga pač niso videli. Deloma tudi zaradi njegove drznosti in recimo pomanjkljivih govorniških spretnosti.

Zormanovemu naravnost čarobnemu optimizmu je že zdavnaj sledil tudi ljubljanski župan Zoran Janković, ki je tudi njegov zaščitnik. Ni naključje, da mu je zaupal veliki projekt obuditve rokometa v glavnem mestu in selitve rokometne vladavine v Ljubljano.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine