Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Rokomet

Rokometaš priznal jemanje kokaina

Vratar škofjeloškega prvoligaša Bruno Ćopić ne bo smel igrati tri mesece, pri klubu pa so z njim takoj prekinili pogodbo.
Bruno Ćopić tri mesece ne bo mranil mreže Loke. FOTO: RD Loka
Bruno Ćopić tri mesece ne bo mranil mreže Loke. FOTO: RD Loka
P. Z., STA
5. 3. 2021 | 15:17
5. 3. 2021 | 22:00
1:30
Slovenska protidopinška organizacija Sloado je sporočila, da je odkrila nov primer kršitve protidopinških pravil. Gre za 24-letnega hrvaškega rokometaša Bruna Ćopića, vratarja rokometnega kluba Urbanscape Loka iz Škofje Loke, pri katerem so v odvzetem vzorcu našli sledi kokaina.

Sloado je sporočil, da so v biološkem vzorcu, odvzetem rokometašu na tekmi 4. kroga lige NLB med Urbanscapom in Gorenjem 5. novembra lani, odkrili navzočnost kokaina in njegovih presnovkov.

Zaradi kršitev so mu izrekli sankcijo izločitve za obdobje treh mesecev, ki je začela teči 18. januarja. Športnik je na predhodnem zaslišanju priznal svojo napako, v pojasnilu Sloado pa so še dodali, da je odločitev dokončna, ker so jo sprejeli na podlagi športnikovega pisnega priznanja.

Pri priči pa so ukrepali pri škofjeloškem klubu in z omenjenim igralcem prekinili pogodbo. Ob tem so v sporočilu za javnost zapisali, da imajo do takšnih dejanj ničelno toleranco ter da bodo v prihodnje veliko pozornosti namenjali obveščanju igralcev o škodljivosti uporabe prepovedanih substanc.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine