Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Rokomet

Ribnica ne popušča, Celje že v škripcih

Francoski rokometni šampion William Accambray v ligi NLB debitiral z dvema goloma v Trebnjem.
Tomaž Ocvirk, trener ekipe Celje Pivovarna Laško, je s svojo vrsto vknjižil zmago nad Trebanjci. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
Tomaž Ocvirk, trener ekipe Celje Pivovarna Laško, je s svojo vrsto vknjižil zmago nad Trebanjci. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
10. 10. 2018 | 20:05
10. 10. 2018 | 22:38
2:43
William Accambray, francoski šampion, ki je pred dnevi okrepil Celje Pivovarno Laško, je v 44. minuti dosegel prvi gol v ligi NLB, hkrati pa se je lahko v Trebnjem prepričal, da branilce naslova slovenskega prvaka čaka trnova pot tudi na domači sceni.

Celjani so tekmo 6. kola pri Trimu imeli dolgo časa pod nadzorom, že v 23. minuti imeli osem golov naskoka (18:10), v 40. pa sedem (28:21), toda potem so močno popustili, Trebanjci, ki so bili neporaženi na štirih tekmah zapored, so začutili priložnost in vztrajno nižali razliko, a zmage Celja niso zares ogrozili, čeprav so v zadnji minuti prišli na minus 2.



Gostje, ki jih v soboto čaka gostovanje v Nantesu v ligi prvakov, so po porazu v Ribnici in zmagi proti Gorenju vpisali novi dve točki in se s tekmo manj prebili prek Trima na drugo mesto na lestvici, trenerju Tomažu Ocvirku pa bo kar prav prišel reprezentančni premor, v katerem bo lahko strnil vrste za dvoboje z Zaporožjem in Zagrebom. Pri Celjanih se je izkazal bivši član Trima Kristjan Horžen s šestimi goli, Tilen Kodrin je dosegel še dva več.

Ribnica medtem suvereno kraljuje v 1. SRL. Tudi v Škofji Loki ni ničesar prepustila naključju in ostaja edina neporažena v sezoni. V dvorani Poden, kjer je pogosto klonila, je vodila od začetka do konca in si priigrala odlično popotnico za Islandijo, kjer jo konec tedna čaka tekma v pokalu EHF.

 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine