Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Rokomet

Žalujoči Meštrić junak Rika, Zormanu rdeči karton

Trimo Trebnje je v derbiju lige NLB presenetljivo izgubil doma proti Ribnici. Selektor izključen pred reprezentančnim zborom. Celje v nedeljo na Kodeljevem.
Uroš Zorman se ni mogel sprijazniti s prvim porazom v prvenstvu. FOTO: RK Trimo
Uroš Zorman se ni mogel sprijazniti s prvim porazom v prvenstvu. FOTO: RK Trimo
7. 10. 2022 | 19:49
7. 10. 2022 | 20:45
2:50

Hrvat Sandro Meštrić je zbral 19 obramb, tri s sedmih metrov, in Ribnica je pripravila presenečenje v petem kolu rokometnega prvenstva z zmago v Trebnjem s 25:23. Trimo je po štirih zmagah doživel prvi poraz v ligi NLB, domači trener Uroš Zorman pa je na zadnji klubski tekmi pred nedeljskim zborom reprezentance, ki jo vodi kot selektor, prejel rdeči karton zaradi ugovarjanja sodnikom.

Poraz favoriziranih trebanjskih levov v dolenjskem derbiju je šel najbolj na roko branilcu naslova Celju Pivovarni Laško, ki bo v nedeljo gostovalo v Ljubljani pri Slovanu. Poleg Meštrića, ki bo prihodnje leto okrepil bogate Kielce, je bil med junaki suhorobarjev Gašper Hrastnik, ki je dosegel sedem golov, v ekipi trenerja Boruta Mačka se je izkazal tudi Ivan Laljek s petimi. Izkušeni Maček je kolega na klopi presenetil z obrambo 5-1 in pokazal, da se je v tujini veliko naučil.

Sandro Meštrić je bil junak zmage Rika v Trebnjem. FOTO: Rokomet.net
Sandro Meštrić je bil junak zmage Rika v Trebnjem. FOTO: Rokomet.net

Umrl mu je stari oče

Meštrić (26) se je med tekmo sicer sesedel in potreboval pomoč, toda vrnil se je kot prerojen. Kot se je izvedelo kasneje, mu je danes umrl dedek, trener Maček pa mu je rekel, naj igra zanj, in zadel v polno ...

Pri domačih, ki so doživeli drugo razočaranje po porazu v kvalifikacijah za evropsko ligo proti Kristianstadu, je bil najbolj učinkovit Filip Glavaš (5). V končnici tekme so zapravljali »zicerje« in zasluženo potegnili kratko. 

Jutri bodo še štiri tekme v 1. SRL, v nedeljo pa bo na Kodeljevem gostovalo Celje. Takrat se bo zbrala tudi slovenska reprezentanca, ki jo v četrtek v Mariboru čaka prva tekma v kvalifikacijah za EP proti BiH.

Liga NLB, 5. kolo:

Trimo Trebnje : Riko Ribnica 23:25 (9:11)

Sobota:

18.00 Gorenje – Krka 

19.00 Koper – Slovenj Gradec

19.00 Jeruzalem – Krško

20.00 Urbanscape Loka – Sviš Ivančna Gorica

Nedelja:

19.00 LL Grosist Slovan – Celje Pivovarna Laško

Preloženo:

Dobova – Maribor Branik (29. 10.)

Lestvico zagotavlja SofaScore

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine