Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Rokomet

Krimovke do druge zaporedne zmage v ligi prvakinj

Rokometašice ljubljanskega kluba so brez večjih težav odpravile igralke danske ekipe Nykøbing.
Rokometašice Krima Mercatorja so tokrat slavile prepričljivo zmago. FOTO: Blaž Samec/Delo
Rokometašice Krima Mercatorja so tokrat slavile prepričljivo zmago. FOTO: Blaž Samec/Delo
M. Š., STA
14. 9. 2024 | 20:19
14. 9. 2024 | 20:30
3:49

Rokometašice Krima Mercatorja so dosegle še drugo zaporedno zmago v novi sezoni lige prvakinj. Tokrat so v Ljubljani s 35:25 (18:10) odpravile igralke danskega kluba Nykøbing.

Slovenske prvakinje so pred tednom dni z zvrhano mero sreče zmagale v Koprivnici, na prvi domači tekmi v tej sezoni pa so zaigrale veliko bolj udarno in zanesljivo premagale danske podprvakinje.

Uvodne minute so minile v obojestransko raztrgani igri, po nizu tehničnih napak in zgrešenih strelov pa je gostujoči trener Jakob Larsen pri zaostanku 1:2 v osmi minuti zahteval minuto odmora. Kratek premor je bolj ustrezal krimovkam, ki so po golih Alje Varagić in Tamare Mavsar v deveti minuti ušle s 4:1.

Ljubljančanke so imele tudi v nadaljevanju popoln nadzor nad zmedenimi tekmicami iz Hamletove dežele, ki so do odhoda na veliki odmor naredile kar 13 tehničnih napak. Po dveh zaporednih golih Tjaše Stanko so v 18. minuti vodile z 11:6, štiri minute pozneje pa je po bliskovitem nasprotnem napadu zadela za prednost sedmih zadetkov (14:7). V prvi polovici tekme so največ vodile za devet golov, v 29. minuti je Ana Abina zadela za vodstvo z 18:9.

Slovenske prvakinje so v prvem polčasu prikazale zelo raznovrstno in kolektivno predstavo. Med strelke se je vpisalo kar devet igralk, v vratih pa je bila razpoložena Amra Pandžić.

Najvišja prednost je bila +12

V drugem delu se razmerje moči na igrišču ni spremenilo. Gostiteljice so zaradi visokega vodstva zaigrale bolj premišljeno in vseskozi imela rezultatski nadzor nad rokometašicami Nyköbinga. V 40. minuti so po golu črnogorske krožne napadalke Tatjane Brnović prvič na tekmi vodile za deset golov (25:15), le dve minuti pozneje pa je po zadetkih Francozinje Grace Zaadi in Črnogorke Jovanke Radičević povišala na +12 (27:15), kar je bila tudi najvišja prednost na tekmi.

V ljubljanski ekipi se je kar 12 igralk vpisalo med strelke, najbolj učinkoviti pa sta bili Ana Gros in Grace Zaadi, ki sta dosegli po pet golov. Tjaša Stanko, Tamara Mavsar, Tatjana Brnović in Tamara Horaček so prispevale po štiri zadetke.

Čez teden dni se bodo slovenske prvakinje v Romuniji pomerile z Glorio Bistrito.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Ne verjemite vražam; naj bo petek, 13., vaš srečni dan.

PREVERITE PONUDBO  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine