Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Rokomet

Celjani nekonkurenčni pri slovenski koloniji

Rokometaši Celja Pivovarne Laško proti Pick Szegedu ob vrnitvi EHF lige prvakov niso imeli možnosti za presenečenje, revanša prihodnji teden v Zlatorogu.
Dean Bombač je bil predober za Celjane. FOTO: Mavric Pivk
Dean Bombač je bil predober za Celjane. FOTO: Mavric Pivk
P. Z., STA
23. 11. 2022 | 20:26
23. 11. 2022 | 20:55
2:00

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v 7. kolu lige prvakov izgubili pri Pick Szegedu s 27:36 (12:18). Celjska zasedba bo naslednjo tekmo igrala 30. novembra, ko bo v skupinskem delu gostila ekipo iz Szegeda. Slovenski prvaki so doživeli šesti poraz. Edino zmago so vpisali proti Kielu.

V ekipi trenerja Alema Toskića je bil na Madžarskem najbolj učinkovit Tilen Strmljan s petimi goli. Za Pick Szeged so igrali slovenski legionarji Dean Bombač (5 golov), Mario Šoštarič (3), Matej Gaber in Borut Mačkovšek (po 1).

Celjani so dobro odprli obračun v Szegedu. Po štirih minutah so povedli s 3:1, nato pa so se v njihovo igro prikradle napake, kar so slovensko obarvani gostitelji hitro izkoristili. V deveti minuti so izenačili na 3:3, le minuto kasneje pa so jim slovenski prvaki že gledali v hrbet (3:4).

Gostje so do sredine prve polovice tekme kljubovali tekmecem iz Szegeda. Po izidu 11:11 se jim je povsem zaustavilo v napadu, po kar 12-minutnem strelskem postu pa so tik pred odhodom na veliki odmor zaostali za sedem golov (11:18). V drugem polčasu se razmerje moči na igrišču ni bistveno spremenilo. Celjani so bili še naprej v podrejenem položaju, največji primanjkljaj v golih pa so si pridelali sredi druge polovice drugega polčasa, ko so zaostali za deset (16:26 in 17:27) ter tik pred zadnjim zvokom sirene (26:36).

Lestvico zagotavlja SofaScore

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine