Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Rokomet

Brez skromnosti, prva domača zmaga šteje dvojno

V nedeljo ob 17. uri Krim Mercator na Kodeljevem gosti švedski Sävehof. Svarilo trenerja Uroša Bregarja. V ponedeljek zbor pred SP na Japonskem.
Kapetanka Polona Barič (št. 13) je lahko ponosna na vzdušje, ki vlada v Krimovi garderobi. FOTO: Tomi Lombar
Kapetanka Polona Barič (št. 13) je lahko ponosna na vzdušje, ki vlada v Krimovi garderobi. FOTO: Tomi Lombar
16. 11. 2019 | 08:01
3:55
V vrhunskem športu skromnost ni lepa čednost in pohlep, ki mu raje rečemo ambicioznost, je vrlina. Kdor se prehitro zadovolji z doseženim, pač ne pride daleč. Rokometašice Krima Mercatorja so z zmago na Češkem izpolnile osnovni cilj, ponovni preboj v glavni del lige prvakinj, a nov izziv je premikaven, da ga ne bi zagrabile z obema rokama.

Če bodo jutri, ko bodo ob 17. uri gostile Sävehof, še drugič premagale Švedinje, bodo v pomlad prenesle štiri točke, kar bi bil lep kredit v boju za četrtfinale.

Ampak, pozor! Krimovke so edini zmagi dosegle v gosteh (Sävehof, Banik Most), na Kodeljevem imajo dve ničli po uvodnem šoku proti Baniku in porazu proti nedotakljivemu Györu. Zmaga v predmestju Göteborga (15. oktobra je bilo 25:21) nikakor ne sme zavesti igralk pod vodstvom trenerja Uroša Bregarja. Od takrat so mlade Švedinje dvignile raven igre, po zmagi in remiju proti Baniku ter dobremu odporu proti Györu pa tudi samozavest.
 

Možnosti 50:50, navijači so lahko ključni


»Bojim se, da so se moje igralke zadovoljile z uvrstitvijo med najboljših 12, zato je moja naloga, da jih prepričam v nasprotno. Ne smemo se zanašati na zmago na Švedskem, to bo težka tekma, možnosti so 50:50,« opozarja Bregar, ki mu optimizem krepi dejstvo, da ima končno na razpolago vse igralke, tudi Julijo Snopovo, ki je izpustila Češko.

Alja Varagić je najboljša strelka Krima. FOTO: Jože Suhadolnik
Alja Varagić je najboljša strelka Krima. FOTO: Jože Suhadolnik


»Julija ne treningih deluje odlično, naše vratarke spravlja v obup, upam, da bo formo prenesla tudi na tekmo,« si od izkušene Ukrajinke dodano vrednost obeta Bregar, ki bo že dan po tekmi v Mariboru zbral slovenske reprezentantke (iz Krima jih prihaja kar osem) in jih v torek odpeljal na Japonsko, kjer se bo konec meseca začelo svetovno prvenstvo.

Japonke je Krim gostil med dvotedenskim premorom in pripravljalne tekme so mu bile v veliko korist, pravi Bregar, ki si pred sezono ni mogel misliti, da se bo z vseh vetrov nabrana ekipa tako hitro ujela. »Te zgodbe nikakor nočemo pokvariti s porazom. Pozabiti moramo na vse in imeti glave na pravem mestu.«
 

Vroča pomlad v boju za četrtfinale


Računica je enostavna, ker Banik pač ne bo presenetil v Györu (doma je proti evropskim prvakinjam izgubil za 25 golov), se bo prvi poraz Krima izbrisal, zato so možni scenariji naslednji. Če bo Krim premagal Sävehof, bo v drugi del prenesel štiri točke, če bo remiziral, tri, in če bo izgubil, samo dve, tako kot gostje.

Nizozemka Harma van Kreij še ni pokazala vsega svojega znanja. FOTO: Jože Suhadolnik
Nizozemka Harma van Kreij še ni pokazala vsega svojega znanja. FOTO: Jože Suhadolnik


Priložnosti ne gre zapraviti, s štirico na računu bi bile Ljubljančanke resne kandidatke za »top 8«, v katerem jih ni bilo od leta 2014. Spomladi se bodo merile z Brestom in Budućnostjo, ki sta realno močnejša, ter bržčas romunsko Valceo, ki je premagljiva. Četrto mesto pa bi bilo že dovolj za četrtfinale ...

Seveda igralkam misli ne odhajajo tako daleč, dnevna rutina tega pač ne dovoljuje. Kapetanka Polona Barič pravi: »Za nas je drugi del uspeh, ampak bila bi velika škoda, če bi se s tem zadovoljile. Seveda se želimo navijačem oddolžiti za podporo s prvo domačo zmago.« Ena izmed kopice novink, levoroka srbska krilna igralka Ana Kojić, dodaja: »Verjamem v to ekipo in našo zmago.«

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine