Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Peking 2022

Geopolitika olimpijskih krogov

Čeprav se je srečanje kitajskega in ruskega predsednika končalo s skupno izjavo, naj bi Putin iz Velike palače narodov odšel slabe volje.
Predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja Thomas Bach se je na odprtju 24. zimskih iger priklonil svojemu gostitelju Xi Jinpingu. FOTO: Tobias Schwarz/AFP
Predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja Thomas Bach se je na odprtju 24. zimskih iger priklonil svojemu gostitelju Xi Jinpingu. FOTO: Tobias Schwarz/AFP
12. 2. 2022 | 05:00
13:49

V nadaljevanju preberite:

Ko je na pekinški stadion, poimenovan Ptičje gnezdo, prejšnji petek prikorakala desetčlanska reprezentanca Ukrajine, je ruski predsednik Vladimir Putin zatisnil oči. Sedel je sam v prvi vrsti tribune, rezervirane za posebej pomembne tuje goste, in z rokami, prekrižanimi v naročju, deloval tako, kot da je prav takrat za hip zadremal.

Ali pa je bil morda slabe volje? Malo pred tem se je polne štiri ure pogovarjal s kitajskim predsednikom Xi Jinpingom. In čeprav se je njuno srečanje brez mask končalo s skupno izjavo, o kateri so številni analitiki ugotovili, da je prinesla »seizmične spremembe« v svetovno ureditev, so posamezni diplomati razkrili, da je Putin iz Velike palače narodov odšel slabe volje. Tako slabe, da je zatisnil oči, ko je pred njim zavihrala zastava države, ki je bila v tem trenutku v središču pozornosti globalne javnosti, kot kamen, v katerega se bo neizogibno spotaknila njegova Rusija ali ves zahodni blok.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine