Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Pariz 2024

Tega mesa ne bomo jedli, Britanci poklicali kriznega kuharja

Francoska kuhinja slovi po vsem svetu, ampak v Parizu si ne bo pridobila Michelinove zvezdice, če gre verjeti članom britanske reprezentance. Nimajo jajc.
Olimpijska vas se je že dobro napolnila. FOTO: Benoit Tessier/ Reuters
Olimpijska vas se je že dobro napolnila. FOTO: Benoit Tessier/ Reuters
26. 7. 2024 | 17:44
26. 7. 2024 | 20:54
2:27

Britanska olimpijska reprezentanca naj bi bila na OI v Parizu med najbolj uspešnimi, takoj za ZDA in Kitajsko, toda že na začetku je naletela na oviro. Kot poroča agencija STA, ki povzema francosko AFP, so Britanci kritični do hrane, ki je na voljo v olimpijski vasi v Parizu. Opozorili so na pomanjkanje ključnih živil, še posebej pa se zgražajo nad postreženim mesom, ki naj bi bilo surovo.

Čeprav Francija velja za domovino visoke kulinarike, britanska odprava ni navdušena nad ponudbo hrane v olimpijski vasi. Britanski olimpijski komite, ki je zato v Pariz poslal še enega kuharja, je za britanski časnik Times kritiziral kakovost hrane, ki je športnikom na razpolago, ter navedel, da so jim postregli surovo meso.

Bodo morali športniki poiskati svoj bistro, da se bodo dobro najedli? FOTO: AFP
Bodo morali športniki poiskati svoj bistro, da se bodo dobro najedli? FOTO: AFP

Nekateri britanski športniki so kulinarično zavetje našli v njihovi ekipni bazi, ki se nahaja zunaj olimpijske vasi, kjer so se najedli ter prevzeli pakirane obroke za večerjo. »Določenih živil ni dovolj: jajc, piščanca, določenih ogljikovih hidratov,« je povedal Andy Anson, izvršni direktor britanskega olimpijskega komiteja, ter organizatorje pozval, naj občutno izboljšajo ponudbo. Hrana je trenutno največji problem, s katerim se športniki soočajo, je še dodal.

V olimpijski vasi bo bivalo okrog 10.000 športnikov. FOTO: Benoit Tessier/Reuters
V olimpijski vasi bo bivalo okrog 10.000 športnikov. FOTO: Benoit Tessier/Reuters

Situacija se očitno sicer že izboljšuje, saj je tiskovni predstavnik britanske odprave za AFP to kasneje potrdil ter povedal, da so izvedeli, da so se organizatorji lotili reševanja tega problema. Francoski športni časopis L'Equipe je že v sredo poročal, da se podjetje, ki je zadolženo za hrano, zaveda problemov, vključno s pomanjkanjem jajc, ter si prizadeva povečati količine živil v olimpijski vasi, kjer prebiva okoli 14.500 športnikov in drugih članov ekip.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine