Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Pariz 2024

Rafael Nadal zaradi poškodbe vprašljiv za pariški nastop

Španski teniški as je sicer v petek treniral na prizorišču olimpijskih iger.
Rafael Nadal v Parizu vadi, a je še negotov za nastop. FOTO: Patricia De Melo Moreira/AFP
Rafael Nadal v Parizu vadi, a je še negotov za nastop. FOTO: Patricia De Melo Moreira/AFP
Š. R., STA
26. 7. 2024 | 12:31
26. 7. 2024 | 12:31
2:45

Španski teniški zvezdnik Rafael Nadal je zaradi poškodbe stegenske mišice vprašljiv za olimpijski nastop v Parizu, je povedal njegov trener Carlos Moya. »V četrtek zjutraj je imel na treningu bolečine, popoldne ni bilo nič bolje in preden se je zares poslabšalo, je odnehal,« je Moya dejal za španski nacionalni radio.

Nadal, kar 14-kratni zmagovalec odprtega prvenstva Francije na igriščih Roland Garrosa, kjer se bo v soboto začel olimpijski turnir, je za OI prijavljen tako med posamezniki kot v dvojicah skupaj s Carlosom Alcarazom.

»Ničesar vam ne morem zagotoviti, ne tega, da bo igral, ne tega, da ne bo. Trenutno potrebuje počitek in zdravljenje. Vse bolečine, ki jih ima Rafa v tem trenutku, moramo vzeti resno in postopati previdno,« je dodal Moya. Pojasnil je, da je njegov varovanec v četrtek počival, ni se silil k treningu in si dal čas, da vidi, ali bo dobro okreval.

»Videli bomo, v kakšnem stanju bo v petek in soboto,« je dodal Moya. V petek pa se je Nadal vrnil k treningom. Na treningu je nosil povoj na desni nogi, potem ko je v sredo utrpel poškodbo stegenske mišice in naslednji dan v celoti počival.

Njegov trener Moya je dejal, da se še vedno bori, da bi bil pravočasno pripravljen. Nadal, ki že ima zlato olimpijsko kolajno z iger v Pekingu 2008, nastopa na svojih zadnjih olimpijskih igrah. Ob tem ima 38-letni Španec z OI tudi zlato kolajno v dvojicah iz Rio de Janeira 2016.

»Seveda si res želi igrati na teh olimpijskih igrah, to je datum, ki je v njegovem koledarju označen že leta. Je rojen tekmovalec in si želi nastopiti tako posamično kot v dvojicah. Resnično želi zaigrati skupaj s Carlosom Alcarazom, to je prvič, da bosta skupaj igrala in brez dvoma zgodovinski trenutek za španski tenis,« je dodal Carlos Moya.

Nadalu je žreb v prvem krogu namenil Madžara Martona Fucsovicsa. Če bo Španec uspešen, se lahko že v drugem krogu sreča s prvim nosilcem, Srbom Novakom Đokovićem.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine