Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Pariz 2024

Prepričljiva zmaga Đokovića na uvodu

Srbski teniški zvezdnik je v prvem nastopu v Parizu ugnal Avstralca Matthewa Ebdena.
Novak Đoković je hitro zmagal in nato poziral za selfije. FOTO: Edgar Su/Reuters
Novak Đoković je hitro zmagal in nato poziral za selfije. FOTO: Edgar Su/Reuters
Š. R., STA
27. 7. 2024 | 16:20
27. 7. 2024 | 16:32
2:13

Najboljši srbski teniški igralec Novak Đoković je uspešno začel olimpijski turnir v Parizu, saj je v prvem krogu prepričljivo premagal Avstralca Matthewa Ebdena s 6:0 in 6:1. Dvoboj je trajal le 53 minut, Đoković pa je tekmecu oddal le eno igro, in sicer ob koncu drugega niza. Ebden ni posamičnega dvoboja odigral več kot dve leti.

Naslednji tekmec srbskega teniškega igralca, ki je v Parizu prvi nosilec, bo zmagovalec dvoboja med Špancem Rafaelom Nadalom in Madžarom Martonom Fucsovicsom.

Epski obračun se tako obeta že v drugem krogu. Nadal je na Roland Garrosu, kjer igrajo olimpijske teniške boje, osvojil 14 od svojih 22 grand slamov. Poleg tega ima že dve zlati olimpijski medalji, leta 2008 je bil med posamezniki najboljši v Pekingu, osem let pozneje v Riu de Janeiru pa še med dvojicami.

Sedemintridesetletni Đoković igra na svojih petih OI, zlata še nima. V Parizu je prvi nosilec, ker zaradi bolezni ni Italijana Jannika Sinnerja, prvega ta čas na svetovni lestvici ATP. Srb ima ob 24 grand slamih le eno olimpijsko medaljo, bronasto je osvojil v Pekingu 2008.

Med igralkami je prva na lestvici WTA Iga Świątek. Poljakinja, prejšnji mesec je četrtič osvojila OP Francije, je v prvem dvoboju teh OI s 6:2 in 7:5 premagala Irino Camelio Begu iz Romunije.

Zelo hitro je svoj prvi dvoboj odigral tudi Španec Carlos Alcaraz, tretji igralec sveta je Libanonca Hadyja Habiba, 275. na ATP, izločil s 6:3 in 6:1.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine