Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Pariz 2024

Enej Marinič: Poraz peče, a sem uresničil otroške sanje

Slovenski judoist Enej Marinič je v kategoriji nad sto kilogramov že po uvodnem dvoboju končal olimpijski turnir. Močnejši je bil Turek Ibrahim Tataroglu.
Enej Marinič (zgoraj) se je trudil, toda turški judoist Ibrahim Tataroglu je bil premočan. FOTO: Kim Kyung-hoon/Reuters
Enej Marinič (zgoraj) se je trudil, toda turški judoist Ibrahim Tataroglu je bil premočan. FOTO: Kim Kyung-hoon/Reuters
Š. R., STA
2. 8. 2024 | 11:36
2. 8. 2024 | 12:10
3:21

Slovenski judoist Enej Marinič, ki tekmuje v kategoriji nad sto kilogramov, je po uvodnem dvoboju končal olimpijski turnir v judu. Močnejši od Slovenca je bil 18-letni Ibrahim Tataroglu iz Turčije. Z dvobojem člana mariborskega Branika so se končali nastopi slovenskih judoistov in judoistk na olimpijskih igrah v Parizu. Marinič je odločno začel obračun, a je turški predstavnik že kmalu prevzel pobudo ter si priboril prednost po minuti in pol v enem od protinapadov.

Mariborčan, ki je v sredo praznoval 26. rojstni dan, se je nato odprl in iskal izenačenje. A mladinski svetovni podprvak in nosilec kolajn z grand slamov je znal obdržati prednost, še več, po dodatni minuti boja je dvoboj z atraktivnim metom tudi predčasno dobil.

»Ne glede na mladost je Turek izkušen. Je tudi izreden talent in marsikoga je že premagal. Pripravil sem se nanj, iskal sem svojo priložnost, dobro sem ga držal pod pazduho, a zna se zagraditi, podrl sem ga tudi z nogami, a ni šlo do konca,« je povedal Marinič.

»Nato me je dvakrat vrgel na težo, drugega meta res nisem pričakoval, moral sem se odpreti, on pa me je presenetil. Danes je bil boljši. Gre za 23. tekmovalca na svetovni jakostni lestvici, zelo neugoden je zame tudi, ker je levičar, a vedeti je treba, da lahkega tekmeca ni, na blazini so le najboljši tekmovalci na svetu,« je po dvoboju dejal reprezentant Branika, ki so ga na tribunah podpirali tudi starši in partnerka.

Brez oklevanja pa je Marinič priznal tudi, da je bil današnji dan ne glede na poraz prav sanjski: »Seveda mi je žal, da sem izgubil, in seveda poraz peče. A vse to je lažje, ker sem z olimpijskim nastopom uresničil enega od svojih ciljev in nastopil na tej tekmi. Potem veš, zakaj si šel skozi vse te treninge in saniral poškodbe. Uresničile so se mi otroške sanje. In pred borbo so se mi ob vsem tem skoraj ulile solze, saj sem res doživljal sanjski teden. To si bom zapomnil do konca življenja in o tem nekoč govoril vnukom.«

Vsaj za letos je sezona za Mariniča končana, saj pravi, da nujno potrebuje premor in da mora pozdraviti kar nekaj poškodb.

Na letošnjih olimpijskih igrah je navdušila slovenska judoistka Andreja Leški, ki je v torek osvojila naslov olimpijske prvakinje v kategoriji do 63 kilogramov in obenem prvo slovensko medaljo na igrah v Parizu.

Nosilka pariškega zlata se bo danes popoldne vrnila v domovino in bo žlahtno odličje pokazala tudi navijačem na Letališču Jožeta Pučnika v Ljubljani.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine