Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Pariz 2024

Ian Matic Guček v repasaž

Slovenski tekač Guček se v kvalifikacijah v teku na 400 m ni uvrstil neposredno v polfinale.
V prvi kvalifikacijski skupini v teku na 400 m je Ian Matic Guček s časom 50,30 sekunde zasedel sedmo mesto. FOTO: Phil Noble/Reuters
V prvi kvalifikacijski skupini v teku na 400 m je Ian Matic Guček s časom 50,30 sekunde zasedel sedmo mesto. FOTO: Phil Noble/Reuters
STA, T. E.
5. 8. 2024 | 10:46
5. 8. 2024 | 10:59
3:09

Slovenski atlet Ian Matic Guček je na olimpijskih igrah v Parizu v kvalifikacijah teka na 400 metrov ovire v prvi skupini zasedel zadnje, sedmo mesto s 50,30 sekunde in se ni neposredno uvrstil v polfinale. Dosegel je 34. izid med 39 tekmovalci. Jutri ga čaka repasaž, ki se bo začel ob 12. uri.

Guček julija po evropskem prvenstvu v Rimu, kjer je bil sedmi, zaradi vnetja tetive ni treniral po predvidenem načrtu. V Rimu je v polfinalu prvenstva stare celine izboljšal svoj slovenski rekord (48,34). Tokrat je bil precej pod tem dosežkom in se tudi ni spustil pod mejo 50 sekund. V začetku ciljne ravnine je bil sicer še v boju za četrto mesto, nato pa je popustil.

»Čas, ki sem ga dosegel, je bil zelo slab. Ampak glede na to, kar se je dogajalo v zadnjem mesecu zaradi poškodbe z ahilovo tetivo, sem vesel, da sem lahko sploh nastopil. A je bilo to daleč od mojih sposobnosti. Poseben občutek je bil nastopiti pred tako veliko publiko na olimpijskih igrah, vse to je tudi motivacija za naprej. Začel sem hitro, ker na drugačen način ne moreš pridobivati časa v tej disciplini. Sem šel na vse ali nič, a danes mi na koncu ni ostalo dovolj moči. V svojem drugem teku na olimpijskih igrah pričakujem boljši izid,« je povedal Guček.

Dvajsetletni član celjskega Kladivarja, pred dvema letoma je postal mladinski svetovni podprvak, je devetnajsti na svetovni lestvici, s tem je bil četrti v skupini. V polfinale olimpijskih iger so se uvrstili prvi trije iz skupin in še trije najhitrejši po času.

V skupini je z 48,82 sekunde zmagal drugi na svetovni lestvici in tudi drugi najhitrejši v zgodovini na nizkih ovirah Benjamin Rai iz ZDA, srebrn na prejšnjih olimpijskih igrah v Tokiu ter dvakrat drugi in bronast na prejšnji treh svetovnih prvenstvih. Na prejšnjem svetovnem prvenstvu in na olimpijskih igrah v Tokiu je bil tudi član zlatih štafet na 4 x 400 m.

Drugi v skupini je bil Jamajčan Jaheel Hyde (49,08), lanski vseameriški prvak, tretji pa Kyron McMaster iz Britanskih deviških otokov. Aktualni svetovni podprvak in četrti na olimpijskih igrah v Tokiu se je s 49,24 sekunde kot zadnji neposredno uvrstil v polfinale. Četrti je bil z 49,34 sekunde Šved Carl Bengtstrom, bronast pred mesecem in pol na evropskem prvenstvu.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine