Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Pariz 2024

Mlada rolkarska senzacija Arisa Trew

Mlada avstralska rolkarka Arisa Trew, ki je začela rolkati pri sedmih letih, je včeraj pri štirinajstih letih osvojila zlato olimpijsko kolajno.
Arisa Trew je postala najmlajša dobitnica kolajne na letošnjih olimpijskih igrah. FOTO: Odd Andersen/AFP
Arisa Trew je postala najmlajša dobitnica kolajne na letošnjih olimpijskih igrah. FOTO: Odd Andersen/AFP
7. 8. 2024 | 10:08
7. 8. 2024 | 10:17
2:09

Rolkarka Arisa Trew je s štirinajstimi leti postala najmlajša avstralska olimpijska zmagovalka, potem ko si je včeraj priborila zmago v rolkanju na ovalnem poligonu (park). Mladi Avstralki je zmagovalna vožnja uspela v zadnjem, tretjem poskusu, za katerega je prejela oceno 93,18.

Na olimpijske igre je prišla kot glavna kandidatka za zlato kolajno, a je imela v predtekmovanju nekaj težav, v finale se je uvrstila kot šesta od osmih tekmovalk. Po dveh finalnih vožnjah je bila na tretjem mestu, v tretjem poskusu je napadla zlato odličje, kar se ji je obrestovalo. »Nisem verjela, ko sem izvedela, da sem zmagovalka olimpijskih iger. To so bile namreč moje prve olimpijske igre – to je preprosto noro,« je bila presrečna Arisa Trew. Na drugem in tretjem mestu sta bili Kokona Hiraki in Sky Brown, ki sta ti dve mesti zasedli tudi na olimpijskih igrah v Tokiu.

Arisa Trew je svoj 14. rojstni praznovala maja, z rolkanjem se je pričela ukvarjati pri sedmih letih. Aprila je prejela priznano nagrado laureus za najboljšo ekstremno športnico leta, osvojila je tudi štiri zlate kolajne na tekmovanju X-Games. Je prva ženska rolkarka, ki ji je uspel obrat za 900 stopinj, torej dva obrata in pol v zraku, ki ga je izvedla na treningu, in, ki je na uradnem tekmovanju izvedla trik 720, dva obrata v zraku. Oba trika je izumil ameriški zvezdnik Tony Hawk. Vertikalno rolkanje, disciplina, v kateri je mlada rolkarka izvedla trika, ni olimpijski šport.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine