Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Zoran Zeljković: Da, igralec več je bil voda na naš mlin

Trener Olimpije ni skrival zadovoljstva po zmagi proti Klaksviku. V prvem polčasu so preveč bezljali. Napredek v napadu je bil viden.
Zoran Zeljković je imel razloge za zadovoljstvo, a hkrati je ostal na trdnih tleh. FOTO: Blaž Samec/Delo
Zoran Zeljković je imel razloge za zadovoljstvo, a hkrati je ostal na trdnih tleh. FOTO: Blaž Samec/Delo
9. 11. 2023 | 23:45
10. 11. 2023 | 07:21
2:39

Olimpija je z 2:0 premagala Klaksvik. Ljubljanska vrnitev med žive je vrnila nasmeh na obraze gostiteljev. Tudi trener Zoran Zeljković ni skrival zadovoljstva nad težko, toda zasluženo zmago. Bila je prva Olimpijina v skupinskem delu tekmovanja v konferenčni ligi. »Razplet tekme je bil pošten. Več si nismo zaslužili,« je priznal tudi trener gostov Magne Hoseth, kot njegov domači kolega star 43 let.

»Zaslužili smo si zmago, bili smo potrpežljivi in vso tekmo smo nadzirali položaj na igrišču. V drugem polčasu smo se umirili, bolje smo prepoznavali položaje. V prvem polčasu smo nekajkrat letali brezglavo. Na tem igrišču ni lahko, tekmec je bil vselej za žogo,« je začel oceno tekme Zeljković, ki je izpostavil nekaj res zelo pomembnih podrobnosti, zaradi katerih je bilo slabih 4000 duš v Stožicah v ekstazi. 

»Po tej poti moramo iti naprej. Moštvo bo vsak dan boljše.«

»Imamo široko klop. Vsak, ki je prišel v igro, je prinesel dodatno energijo. Težko si je priigrati deset priložnosti na polčas, čez celo tekmo smo bili blizu tej številki. Olajševalna okoliščina je bila izključitev nasprotnika. Iz psihološkega vidika je zmaga vedno dobra. Vzdušje je boljše, toda imamo veliko rezerve. Zadovoljen sem samo takrat, ko zmagamo. Nasprotnik si ni priigral nobene priložnosti. Kljub vsemu je bil viden napredek v napadu. Po tej poti moramo iti naprej. Moštvo bo vsak dan boljše,« je pokazal tudi več optimizma, ki ga je podkrepil z obetavnejšo napadalno podobo.

Ljubljanski napadalci, med katerimi je bil tudi Admir Bristrić, so bili znova neučinkoviti. Muk jih je odrešil branilec David Sualehe. FOTO: Dejan Javornik/Delo
Ljubljanski napadalci, med katerimi je bil tudi Admir Bristrić, so bili znova neučinkoviti. Muk jih je odrešil branilec David Sualehe. FOTO: Dejan Javornik/Delo

»Napadalen nogomet in agresiven povrhu je najtežje ponavljati. Ampak po eni zmagi z igralcem več moramo biti na trdnih tleh. Je pa lepa popotnica za naprej,« je Zeljković zaokrožil vendarle lep stožiški večer, ki obeta še veliko spektakularnih tekem in zmag.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine