Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Zlatka Dalića bajna kitajska ponudba ni premamila

Hrvaški nogometni strokovnjak, ki je lani reprezentanco popeljal v finale SP, ostaja na selektorskem stolčku.
Zlatko Dalić še ni rekel zadnje na hrvaški klopi. FOTO: Darren Staples/Reuters
Zlatko Dalić še ni rekel zadnje na hrvaški klopi. FOTO: Darren Staples/Reuters
J. P., STA
19. 3. 2019 | 14:24
19. 3. 2019 | 14:28
1:31
Zagreb – Zlatko Dalić, ki je hrvaško izbrano vrsto popeljal v finale lanskega svetovnega prvenstva v Rusiji, ostaja na selektorskem stolčku. Zavrnil je namreč mamljivo, že skoraj nespodobno ponudbo kitajskega prvoligaškega kluba Dalian Yifang, ki mu je za triletno sodelovanje ponudilo kar 30 miilijonov ameriških dolarjev.


Že v bajno bogatih klubih


Tako bi lahko 52-letni hrvaški strokovnjak, ki je svojčas že bil tudi trener bajno bogatih klubov v Saudski Arabiji in Združenih arabskih emiratih, postal eden najbolje plačanih nogometnih trenerjev na svetu, a na ponudbo ni pristal in bo raje nadaljeval kot selektor, potem ko je Hrvaška nogometna zveza (HNS) povečala znesek v pogodbi in naj bi po novem prejemal milijon evrov letno.


Zavrnil že nekaj ponudb


Kitajska ponudba ni bila prva, ki jo je Dalić zavrnil, ker želi ostati povsem osredotočen na delo z reprezentanco. Že v četrtek namreč Hrvate, ki jih vodi od predlanskega oktobra, v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo prihodnje leto čaka obračun z Azerbajdžanom, tri dni pozneje pa še z Madžarsko.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine