Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Zlata žoga je znana, in tretjič od leta 2007 ne gre v roke Messiju ali Ronaldu

V izboru najboljšega nogometaša sezone pod okriljem francoskega nogometnega časnika France football in Evropske nogometne zveze je prvi favorit Brazilec.
Realov brazilski krilni napadalec Vinicius Junior velja za prvega favorita za Zlato žogo.  FOTO: Oscar Del Pozo/AFP
Realov brazilski krilni napadalec Vinicius Junior velja za prvega favorita za Zlato žogo.  FOTO: Oscar Del Pozo/AFP
G. N.
28. 10. 2024 | 11:32
28. 10. 2024 | 11:33
2:12

Kdo bo zmagovalec izbora za najboljšega nogometaša sezone in dobitnik prestižne Zlate žoge? Po odzivu najvplivnejših medijev ni več skrivnosti in neznank, na drevišnji gala pariški prireditvi se bo veselil Realov 24-letni Brazilec Vinicius Junior.

Podrobnosti izbora pod okriljem francoskega nogometnega časnika France Football in Evropske nogometne zveze, ki so na družbenih omrežjih ušle iz »strogo varovanih skrivnosti«, razkrivajo, da je za krilnim napadalcem na drugem mestu Španec Rodrigo, tretji pa še en Realov član, Anglež Jude Bellingham.

Realova premoč ni presenečenje, naslov španskega prvaka in evropskega, ima ta največjo težo, le trenutek ni najbolj posrečen, potem ko je Barcelona v sobotnem clasicu ponižala »bele« tekmece. Njen čudežni deček Lamine Yamal je po izboru na sedmem mestu za norveškim strojem za gole Erlingom Haalandom.

Šele tretjič po letu 2007 najboljši ne bo Lionel Messi ali Cristiano Ronaldo. Argentinec, ki je zlato žogo osvojil osemkrat, in Portugalec, ki je bil najboljši petkrat, se nista uvrstila niti na skrajšan seznam dvanajstih kandidatov.  

Neuradni vrstni red: Vinicius jr. 630, Rodri 576, Bellingham 422, Kylian Mbappe 317, Harry Kane 201, Haaland 195, Yamal 128, Phil Foden 29, Dani Olmo 25, Florian Wirtz 24, Dani Carvajal 17, Antonio Rüdiger ...

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine