Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Zeleno-beli nared za Rigas, Beograjčane so spravili na kolena

Olimpija je s povprečno igro premagala Partizan z 1:0 in se brez večjih skrbi pripravlja za četrtkov evropski dvoboj z latvijskim tekmecem.
Stefan Savić je bil ob beograjskih obrambnih orjakih v črnih majicah rahlo v senci, a ima še štiri dni na voljo, da ujame odlično formo iz konca minule sezone. FOTO: Roman Šipić/Delo
Stefan Savić je bil ob beograjskih obrambnih orjakih v črnih majicah rahlo v senci, a ima še štiri dni na voljo, da ujame odlično formo iz konca minule sezone. FOTO: Roman Šipić/Delo
7. 7. 2019 | 18:56
7. 7. 2019 | 19:09
6:33
»Zmagali smo tudi z nekaj sreče,« je zadnjo preizkušnjo pred četrtkovim evropskim začetkom sezone proti litovskemu Rigasu v 1. kolu kvalifikacij za evropsko ligo pospremil Olimpijin trener Safet Hadžić. Ljubljančani so z golom Endrija Cekicija z bele točke v 77. minuti spravili na kolena velikana nekdanje skupne države Partizan in si polepšali sobotni »piknik«, ki je v Stožice privabil dobrih 4000 navijačev.

Asmir Suljić je bil še v dopustniškem ritmu. FOTO: Roman Šipić/Delo
Asmir Suljić je bil še v dopustniškem ritmu. FOTO: Roman Šipić/Delo


Vidmar – Boakye, Šme, Bagnack, Jurčević – Tomić, Putinčanin – Savić, Suljić, Brkić – Kidrić. To je bila začetna enajsterica (4-2-3-1) ljubljanskega trenerja, v kateri je bil le en novinec – Šme. Ni pustila dobrega vtisa v prvem polčasu, v katerem so bili črno-beli boljši. Ne za veliko, a dovolj, da bi lahko enkrat premagali ljubljanskega kapetana Nejca Vidmarja. Prav on je z odličnim posredovanjem preprečil vodstvo gostov, ki pa, resnici na ljubo, tudi niso bili kdo ve kako navdihnjeni. Njihova podoba je bila sicer impresivna, štiri, pet igralcev je delovalo, kot da so na igrišče pritekli neposredno iz nabornega centra za mišičnjake. Toda bili so premalo kakovostni, da bi lahko očitno telesno premoč proti šibkejšim in ne posebej razpoloženim zeleno-belim spremenili v gol ali dva prednosti.



»Bolje moramo igrati v smeri naprej. V tej prvini smo bili v prvem polčasu preslabi. Do 20 m smo še prišli, potem je bilo vsega konec,« je glavno težavo v prvih 45 minutah Olimpijine igre brez strela na vrata gostov zaznal Hadžić, ki pa zmagi ni gledal v zobe. »Partizan ima kakovostno moštvo, vesel sem zmage zaradi samozavesti in upam, da bo pomenila spodbudo za naprej,« je čvrsto na tleh razmišljal domači trener, ki je z nekaj vidnimi popravki pri postavitvi igralcev in menjavami spremenil razmerje sil na tekmi.

Safet Hadžić je bil zadovoljen z zmago proti Partizanu, malom manj z igro. FOTO: Roman Šipić/Delo
Safet Hadžić je bil zadovoljen z zmago proti Partizanu, malom manj z igro. FOTO: Roman Šipić/Delo

 

Hadžić ima na voljo igralsko širino


Ključna sta bila pomik Gorana Brkića od vloge srednjega zveznega igralca izza osrednjega napadalca do zadnjega zveznega igralca namesto rahlo poškodovanega Marka Putinčanina in aktiviranje rezervista Cekicija. Zasuk je zaznal tudi markantni gostujoči trener, nekoč odlični napadalec Savo Milošević. Z avtoritativnim vstopom nekaj metrov v igrišče in jasno izraženim nezadovoljstvom nad sodniškimi odločitvami Radeta Obrenovića je poskušal ustaviti ljubljansko premoč, ki ji je dodal navihanost in drznost še Luka Menalo. Malo manj, a dovolj, je s podajo z glavo v prazen prostor sodeloval pri akciji za enajstmetrovko (po prekršku nad Tomislavom Tomićem) Ante Vukušić. Igrala sta še Vitalijs Maksimenko in Vitja Valenčič.

Marko Putinčanin je bil v prvem polčasu eden od šibkejših členov v ljubljanskem moštvu. FOTO: Roman Šipić/Delo
Marko Putinčanin je bil v prvem polčasu eden od šibkejših členov v ljubljanskem moštvu. FOTO: Roman Šipić/Delo


»Kakovost in konkurenco smo razširili, kdo bo v četrtek začel in igral, pa se še nisem odločil,« je o notranji konkurenci povedal Hadžić, ki je prestopni izkupiček ocenil z naslednjimi besedami: »Želel sem si, da bo ohranili jedro moštva iz minule sezone in ga še okrepili. Ta želja se mi je uresničila. Raje bi videl, da bi novinci prišli še prej, da bi Miralem Samardžić že bil z nami in da bi imel še enega napadalca. Ko se bo vrnil predsednik (danes, op. p.), bo morda znano še več o okrepitvah. Raoul Delgado je še v procesu treningov ...«
 

Latvijci že od danes v Ljubljani


Prvi Olimpijin cilj nove sezone je napredovanje v 2. kolo kvalifikacij za evropsko ligo. Litovski Rigas ne deluje, da bi bil enakovreden tekmec Ljubljančanom, toda ... »Ne slepimo se, če ne bomo igrali maksimalno, kolikor zmoremo, potem se nam obetajo težave. V Rigo želimo potovati z rezultatsko prednostjo, ki nam omogoča ritem brez stresov. Podrobno sem si ogledal igro tekmeca, ampak težko je soditi, če je v minulih dnevih pripeljal še pet, šest novih igralcev. Rigas zabije večino golov iz prekinitev. Ima visoke branilce,« je strnil misli o Litovcih ljubljanski trener.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine