Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Žan Celar bo igral v Angliji

Petindvajsetletni slovenski napadalec Žan Celar se je iz Lugana preselil v London k ekipi Queens Park Rangers.
Žan Celar je igral na nedavnem euru. FOTO: Heiko Becker/ Reuters
Žan Celar je igral na nedavnem euru. FOTO: Heiko Becker/ Reuters
Š. R., STA
20. 7. 2024 | 12:07
20. 7. 2024 | 12:08
1:51

Petindvajsetletni slovenski napadalec Žan Celar, ki je za slovensko nogometno reprezentanco odigral 13 tekem, se je iz Lugana preselil v London k ekipi Queens Park Rangers. Ta igra v angleški drugi ligi in je objavila prestop. Za prejšnjo švicarsko ekipo je od leta 2021 na 95 tekmah dosegel 40 zadetkov.

Celar je igral tudi za Slovenijo na nedavnem evropskem prvenstvu v Nemčiji in na treh tekmah vstopil v igro s klopi. Pred prihodom v Lugano je v sezoni 2016/2017 v članski karieri igral eno tekmo za Maribor in nato čez dve leti, ko je preselil v Romo, imel tudi za ta italijanski klub le en nastop. Vmes je bil posojen v Cittadello in Cremonese.

»Komaj čakam, da se vse začne, da se pridružim ekipi in da začnem trenirati in igrati. Mislim, da se bom lahko hitro prilagodil. Vem, da se v drugi angleški ligi igra veliko tekem, vendar pa uživam v tem, zato se že zelo veselim. To je nova stopnica v karieri in mislim, da sem na pravem mestu,« je za spletno stran QPR povedal Celar.

Gorenjec je v mladinski karieri igral za Šenčur, Velesovo in Triglav Kranj, preden se je preselil v Maribor in nato med letoma 2017 in 2019 v Romo Primavero.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine