Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Zagrebčani z eno nogo v ligi prvakov, v Beogradu bo še napeto

Nogometaši Crvene zvezde so na prvi tekmi 4. kroga kvalifikacij za ligo prvakov na Norveškem izgubili proti ekipi Bodö/Glimt.
Nogometaši norveškega kluba Bodo/Glimt so se veselili minimalne zmage nad Crveno zvezdo. FOTO: Piroschka Van De Wouw/Reuters
Nogometaši norveškega kluba Bodo/Glimt so se veselili minimalne zmage nad Crveno zvezdo. FOTO: Piroschka Van De Wouw/Reuters
Š. R., STA
20. 8. 2024 | 23:08
20. 8. 2024 | 23:15
2:36

Nogometaši Crvene zvezde so na prvi tekmi 4. kroga kvalifikacij za ligo prvakov na Norveškem izgubili proti ekipi Bodø/Glimt z 1:2. Slovenski reprezentant Timi Max Elšnik je igral celo tekmo za srbske prvake, Vanja Drkušić, ki je pred kratkim prestopil iz ruskega Zenita, pa je tekmo spremljal na klopi za rezervne igralce.

Povratne tekme bodo že naslednji teden

Beograjčani so na Norveškem prikazali dokaj bledo predstavo, večji del tekme so bili v podrejenem položaju. V prvem polčasu so imeli obilo sreče proti bojevitim gostiteljem, ki so zapravili nekaj izjemno lepih priložnosti, v drugem pa niso bili kos njihovim permanentnim napadom. Najprej je mrežo srbske zasedbe zatresel Odin Luras Bjortuft v 52. minuti, deset minut kasneje pa še Isak Maatta. V zadnjem delu tekme so se gosti le prebudili in si po golu Ognjena Mimovića v 75. minuti priigrali aktiven izid pred povratno tekmo čez teden dni na beograjski Marakani. Nina Žuglja ni bilo v postavi ekipe Bodø/Glimt.

image_alt
Celje, Maribor in Olimpija? En uspeh realnost, trije pravi čudež

Zagrebški Dinamo je doma premagal azerbajdžanski Qarabag s 3:0. Prvi gol je dosegel Marko Pjaca v 29. minuti, v drugem polčasu pa je med 75. in 80. minuto dvakrat zadel še Sandro Kulenović. Francoski Lille je ugnal češko Slavio iz Prage z 2:0. Na stadionu Hainaut v Valenciennesu sta za gostitelje zadela Jonathan David (52.) in Edon Zhegrova (77.). Povratne tekme bodo 27. in 28. avgusta.

Kvalifikacije za LP, prve tekme zadnjega kola:
Dinamo Zagreb – Qarabag 3:0 (1:0)
Bodø/Glimt – Crvena zvezda 2:1 (0:0; Žuglja ni bilo v kadru; Elšnik vso tekmo, Drkušić na klopi)
Lille – Slavia Praga 2:0 (0:0)
sreda (vse ob 21.00):
Young Boys Bern – Galatasaray
Midtjylland – Slovan Bratislava
Malmö – Sparta Praga
Dinamo Kijev – Salzburg

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine