Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Viking še naprej lastnik angleškega ozemlja v kazenskem prostoru

Manchester City prepričljiv tudi v 4. kolu angleškega nogometnega prvenstva, Haaland, Son in Ferguson v tem kolu s tremi doseženemi zadetki.
Erlinga Haalanda se ne da ustaviti. FOTO: Jason Cairnduff/Reuters
Erlinga Haalanda se ne da ustaviti. FOTO: Jason Cairnduff/Reuters
Š. R., STA
2. 9. 2023 | 22:12
2:20

Branilci naslova v angleški ligi, nogometaši Manchester Cityja, tudi na začetku nove sezone kažejo, da ne mislijo prepustiti statusa najboljše angleške ekipe. Evropski prvaki so na četrti tekmi še četrtič zmagali, s 5:1 so doma ugnali Fulham, z zmago pa se vrnili na prvo mesto prvenstvene razpredelnice.

Večji del prvega polčasa je kazalo, da se bo Manchester kljub premoči mučil z Londončani. Po podaji Erlinga Haalanda ga je sicer v 31. minuti Julian Alvarez popeljal v vodstvo, toda že dve minuti pozneje so gostje po kotu izenačili. Nathan Ake je v sodniškem dodatku prvega dela dosegel drugi zadetek za City, nato pa je v drugem polčasu na sceno spet stopil Haaland. Dosegel je tri gole, enega iz enajstmetrovke, s tem pa dokazal, da bo tudi letos glavno orožje prvakov.

Zazdaj odlične predstave kaže tudi Tottenham, ki ga je pred sezono zapustil zvezdnik Harry Kane. Tokrat je s kar 5:2 zmagal na gostovanju pri Burnleyju, ki je sicer povedel z 1:0, a nato le spremljal strelske vaje gostujočih igralcev. Predvsem Južnokorejca Heung-min Sona, ki je tako kot Haaland v Manchestru zabeležil hat-trick. Preostala gola za Londončane sta dosegla James Maddison, letošnja okrepitev, ter Cristian Romero.

Tri gole je v tem krogu vpisal tudi napadalec Brightona Evan Ferguson, njegova ekipa je za tretjo zmago sezone s 3:1 premagala letos neprepričljivi Newcastle. Nadaljuje pa se agonija Chelseaja, ki je na domačem igrišču izgubil proti Nottingham Forestu, edini gol na tekmi je v 48. minuti vknjižil Anthony Elanga, ki je v igro vstopil on koncu prvega polčasa.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine