Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Vijolični v drugem polčasu strli Rudarjev odpor

Maribor je koledarsko leto zaključil s peto zaporedno ligaško zmago, Velenjčane je odpravil s 3:1.
Velenjčani so šli na kolena v drugem polčasu. FOTO: Tadej Regent/Delo
Velenjčani so šli na kolena v drugem polčasu. FOTO: Tadej Regent/Delo
J. P.
7. 12. 2018 | 18:39
9. 12. 2018 | 20:11
3:28
Velenje – Vodilni nogometni prvoligaš Maribor je v 19. kolu vpisal še peto zaporedno zmago. Na gostovanju v Velenju je s 3:1 odpravil zasedbo Rudarja, ki se je v prvem polčasu z njim še enakovredno kosala, v nadaljevanju pa se je tehtnica prevesila na stran vijoličnih, ki so zadeli še dvakrat v razmaku osmih minut.


Prvič v kadru Koblar


Varovanci Darka Milaniča so torej koledarsko leto zaključili z novimi tremi točkami, pa čeprav je bil seznam manjkajočih zaradi poškodb in kazni dolg, prvič na uradni tekmi pa je bil v kadru tudi 19-letni Luka Koblar. Gostje so se do vodstva dokopali v 35. minuti. Reprezentant Amir Dervišević je žogo oddal na desno stran, Denis Klinar jo je preusmeril v sredino, kjer je najprej našla Gregorja Bajdeta, nato pa Jana Mlakarja, ki je neoviran rutinsko zadel.


Hiter odgovor Rudarja


To je bil že njegov deveti zadetek v sezoni, s katerim se je prebil na vrh klubske lestvice strelcev. Vendar pa na domač odgovor ni bilo treba čakati dolgo. Pravzaprav le šest minut. Dvojno podajo sta si izmenjala Dominik Radić in Leon Črnčič, ki se je dokopal do ugodnega položaja za udarec in žogo pospravil v mrežo.


Zahovićev deveti gol


V drugem polčasu pa je bilo dvomov o zmagovalcu hitro konec. V 52. minuti se je Alexandru Cretu ob desni stranski črti dobro otresel spremstva in z dolgo podajo dobro našel Jasmina Mešanovića, ta pa še pravočasno dobro vtekajočega Luko Zahovića, ki se je ravno tako vpisal med strelce že devetič v prvoligaški sezoni.


Ivković potrdil zmago


Končni izid pa je padel v 59. minuti po preverjenem mariborskem receptu: kot in predložek Derviševića, Saša Ivković pa vnovič s pravočasnim vtekanjem in z natančnim zaključkom, žogo je z glavo poslal pod prečko in jesenski del zakjučil s šestimi goli. V 68. minuti se je domača mreža zatresla še četrtič po strelu Bajdeta z glavo, a je sodnik Rade Obrenović ocenil, da je Mešanović prej storil prekršek v napadu.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine