Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Vijolični še naprej parajo mreže (VIDEO)

Nogometaši Maribora so v že četrti prvoligaški tekmi sezone, tokrat na gostovanju v Kranju, dosegli pet zadetkov.
Luka Zahović je zadel dvakrat v drugem polčasu. FOTO: Tadej Regent/Delo
Luka Zahović je zadel dvakrat v drugem polčasu. FOTO: Tadej Regent/Delo
J. P.
2. 9. 2018 | 18:51
2. 9. 2018 | 19:09
3:46
Kranj – Potem ko v prejšnjem dvoboju v Ljudskem vrtu niso znali streti odpora Celja (1:1), so se vodilni nogometaši Maribora v sedmem kolu prvoligaškega tekmovanja znesli nad Triglavom in ga na gostovanju odpravili s 5:1. Zmagali so petič v sezoni, četrtič pa so kar petkrat zatresli nasprotnikovo mrežo, skupaj so dosegli že 24 golov oziroma 3,4 na dvoboj. Luka Zahović, ki se je danes med strelce vpisal dvakrat v drugem polčasu, je s petimi zadetki ta čas na vrhu lestvice najučinkovitejših igralcev v sezoni.


Klinar spet poškodovan


V vijolični kader se je po okrevanju vrnil Denis Klinar. Na prvi projektil v domači mreži je bilo treba počakati manj kot sedem minut. Dino Hotić je poiskal lepo prodirajočega Jana Mlakarja, ki je bil iz oči v oči z vratarjem Darjanom Curanovićem zanesljiv. Po pol ure igre je razliko podvojil Blaž Vrhovec, ki je z glavo zadel po prostem strelu Amirja Derviševića. V prvem polčasu se je na vsaki strani po enkrat zatresel tudi okvir vrat, pri domačih je vratnico nastreljal Luka Majcen, pri gostih Mlakar. Tik pred odmorom je nesrečni Klinar nakazal, da zaradi poškodbe ne more nadaljevati, na desni strani ga je ponovno zamenjal Aleks Pihler.


Evrogol Dina Hotića


Drugi polčas se je za četo Darka Milaniča začel sanjsko: v 47. minuti je po podaji Derviševića Hotić z mojstrskim projektilom z 22 metrov ometel pajčevine iz zgornjega desnega kota. Curanović je njegovo perfekcijo le osuplo pospremil s pogledom. Ni trajalo dolgo, pa se je do svojega četrtega zadetka v sezoni – po Mlakarju, ki ga je zamenjal kapetan Marcos Tavares, in Hotiću – dokopal še Zahović, ki je izkoristil podajo Jasmina Mešanovića, žoga pa se je od vratnice odkotalila v mrežo. 


Osem strelov, pet golov


Za častni gol gorenjskega kolektiva je v 69. minuti poskrbel 21-letni David Tijanić, ki je z roba kazenskega prostora lepo meril v levi spodnji kot. To je goste ponovno podžgalo, blizu povišanju je bil v 77. minuti po prepoznavnem prodoru Mitja Viler, njegov poskus je zaustavila vratnica. Uspešnejši pa je bil, v prvi minuti sodnikovega dodatka, Zahović, ki je spretno unovčil ravno Vilerjevo podajo. O izjemni učinkovitosti gostov zgovorno priča podatek, da so iz osmih strelov v okvir vrat izvlekli kar pet golov.


Triglav : Maribor 1:5 (0:2)


Strelci: 0:1 - Mlakar (7.), 0:2 - Vrhovec (31.), 0:3 - Hotić (47.), 0:4 - Zahović (56.), 1:4 - Tijanić (70.), 1:5 - Zahović (90.).

Triglav: Curanović, Kuhar (od 61. D. Kryeziu), Bojić (od 52. Tijanić), Alić, Kumer, Mlakar, Elsner, Udovič, E. Kryeziu (od 52. Gajić), Afoakwa, Majcen.

Maribor: Handanović, Klinar (od 40. Pihler), Ivković, Uskoković, Viler, Dervišević, Vrhovec, Hotić, Mešanović, Mlakar (od 67. Tavares), Zahović.
 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine