Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Videotehnologiji so se vdali tudi izumitelji

Pri uporabi VAR se bo najmočnejšim nogometnim ligam v Evropi španski, italijanski, nemški in francoski v naslednji sezoni pridružila tudi angleška 
Na SP v Rusiji so sodniki prvič uporabljali pomoč VAR. FOTO: Reuters
Na SP v Rusiji so sodniki prvič uporabljali pomoč VAR. FOTO: Reuters
STA, G. N.
15. 11. 2018 | 20:23
15. 11. 2018 | 20:57
1:41
Vplivu tehnologije so popustili tudi izumitelji sodobnega nogometa Angleži. Po italijanski, nemški, francoski in španski nogometni ligi bo videotehnologija VAR od naslednje sezone dalje prisotna tudi v premierleague. Tako so izglasovali angleški prvoligaši. Vodstvo lige bo zdaj zahtevo za uporabo tehnologije poslala Mednarodni nogometni zvezi in Mednarodnemu odboru za nogometna pravila.

VAR, ki je bil prvič na velikem tekmovanju uporabljen na letošnjem svetovnem prvenstvu v Rusiji, so v tej sezoni že uvedli v španskem in francoskem prvenstvu, že pred tem so ga uporabljali v Nemčiji ter Italiji.

Videotehnologija za pomoč sodnikom bo prvič uporabljena tudi v ligi prvakov v sezoni 2019/20. VAR se bo uporabljal v ligi prvakov v zadnjem kolu kvalifikacij ter skupinskem delu in izločilnih bojih, od sezone 2020/21 pa tudi v izločilnih bojih evropske lige, na finalnem turnirju novoustanovljene lige narodov ter na evropskem prvenstvu 2020.
Prva uporaba oziroma pomoč VAR na tekmah pod okriljem Evropske nogometne zveze bo v Istanbulu 14. avgusta 2019 v superpokalu.

Prvi so VAR sicer začeli uporabljati v avstralski ligi in ameriški MLS.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine