Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Velik izziv pred Josipom Iličićem: Najprej Roma, nato Valencia

Zadnji konec tedna pred nadaljevanjem Uefine lige prvakov. Spektakularno v Bergamu in Rimu.
Moštvo, v katerem blesti Josip Iličić, bije srdito bitko za četrto mesto v italijanskem prvenstvu. FOTO: Reuters
Moštvo, v katerem blesti Josip Iličić, bije srdito bitko za četrto mesto v italijanskem prvenstvu. FOTO: Reuters
15. 2. 2020 | 07:00
4:47
Konec tedna bodo imeli nekateri najboljši nogometaši na svetu zanesljivo »težke noge«, zajela jih bo utrujenost ali pa jim bo njihov trener preprosto namenil počitek. Zadnje dni pred izločilnimi tekmami najvišje ravni pač ni naključij; kdor si bo lahko privoščil »kalkuliranje«, bo svoje misli preusmeril na torek in/ali sredo, ko se bo začelo zares tudi v Uefini ligi prvakov.

Med preračunljivce gotovo ne sodijo nogometaši Atalante. Moštvo, v katerem blesti Josip Iličić, bije srdito bitko za četrto mesto v italijanskem prvenstvu. Današnji derbi z Romo (20.45) sodi med največje izzive črno-modrih, zato je trener Gianpiero Gasperini že potrdil, da bo krenil nad goste iz Rima z najboljšimi, torej tudi s trojčkom Iličić-Gomez-Zapata in sedmimi borci za njimi. Prerojena Valencia, ki bo v sredini prvi tekmi osmine finala LP gostovala v Bergamu, naj bi bila – če je to sploh možno – zunaj razmišljanja Iličića in soigralcev. Na »škornju« bo šlo danes in jutri resnično na nož: ob Atalanti (42 točk) in Romi (39) se bosta v nedeljo zvečer (20.45) udarila za vrh Lazio (53) in Inter (54), ob standardni uri 15.00 bo Juventus (54) gostil Brescio.


Iličića obravnava na očetovski način


»Lagal bi, če bi rekel, da ne razmišljamo o Valencii. Imamo priložnost za preboj v četrtfinale lige prvakov! To bi bil enormen podvig za klub. Toda, pozor, večkrat sem že izjavil, da ti le visoka uvrstitev v državnem prvenstvu jamči vrnitev v ligo prvakov, zato nas čakata izjemno zahtevna izziva v pičlih treh dneh,« je zatrdil Atalantin trener Gasperini, ki je v Bergamu dejansko preporodil Josipa Iličića.

Cristiano Ronaldo ima priložnost za izenačitev strelskega rekorda v lasti Gabriela Batistute in Fabia Quagliarelle. FOTO: Reuters
Cristiano Ronaldo ima priložnost za izenačitev strelskega rekorda v lasti Gabriela Batistute in Fabia Quagliarelle. FOTO: Reuters


Kranjčana obravnava na očetovski način – o njem pogosto govori tudi v javnosti – in ta mu na igrišču vrača z obrestmi. Zanimivo bo spremljati tudi učinek Iličića v dvoboju s tekmecem, ki bo poskušal igrati v postavitvi 4-1-4-1 (srbski bočni branilec Kolarov bo igral med obrambo in zvezno vrsto), torej v zaprtem modelu, ki morda čaka na slovensko reprezentanco v nekaterih tekmah letošnje Uefine lige narodov C.

Še zanimivost za ljubitelje serie A, ko je bila ta z naskokom najmočnejše nogometno tekmovanje na svetu: jutri bo imel Cristiano Ronaldo priložnost za izenačitev strelskega rekorda v lasti Gabriela Batistute (Fiorentina, 1994/95) in Fabia Quagliarelle (Sampdoria, 2018/19), ki sta zabila najmanj po en gol na enajstih zaporednih tekmah. Brescia je gotovo tekmec po merah Ronalda in v zadnjem času opazno razrvanega Juventusa.


Tottenham bo krenil v akcijo šele v nedeljo


Trije udeleženci osmine finala so posebej pohiteli; Borussia Dortmund, Atletico in Valencia so namreč igrali že sinoči – slednja sta igrala derbi španskega kola v Valencii –, danes bodo aktivni še Liverpool, Leipzig, PSG in Atalanta, v nedeljo bo gostoval v Birminghamu le Tottenham, ki bo v sredo doma gostil Leipzig.

»Zadnja stvar na svetu, ki bi jo lahko očitali Delleju, je kakršnakoli povezava z rasizmom. Fant se je opravičil in zame je zgodba končana,« je zatrdil trener Tottenhama Jose Mourinho. FOTO: Reuters
»Zadnja stvar na svetu, ki bi jo lahko očitali Delleju, je kakršnakoli povezava z rasizmom. Fant se je opravičil in zame je zgodba končana,« je zatrdil trener Tottenhama Jose Mourinho. FOTO: Reuters


Tabor Tottenhama pred spopadom z Leipzigom moti več elementov. Od tega, da niso iztržili dan več za pripravo na ambiciozne Nemce, do opravka s – koronavirusom. Ne gre za okužbo, »le« za obtožbe na račun njegovega asa Delleja Allija o domnevnem rasizmu. Alli je na družbenih omrežjih objavil video z enega od letališč, v katerem povezuje nekega Azijca in koronavirus.

»Zadnja stvar na svetu, ki bi jo lahko očitali Delleju, je kakršnakoli povezava z rasizmom. Fant se je opravičil in zame je zgodba končana,« je zatrdil trener Jose Mourinho. Angleška nogometna zveza kljub temu razmišlja o uvedbi postopka zoper Allija, 100 milijonov € vrednega napadalca, ki je oktobra 2016 gostoval v Stožicah.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine