Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Vedran Ćorluka po uspehu kariere slekel reprezentančni dres

Dolgoletni branilec moskovskega Lokomotiva je po 13 letih končal reprezentančno zgodbo.
Vedran Ćorluka je reprezentačni dres nosil 13 let. FOTO: Tadej Regent/Delo
Vedran Ćorluka je reprezentačni dres nosil 13 let. FOTO: Tadej Regent/Delo
J. P.
10. 8. 2018 | 17:00
10. 8. 2018 | 17:11
1:34
Zagreb – Potem ko je ujel stotico v majici z državnim grbom (nanizal je 103 nastope), se je srebrni hrvaški nogometaš in nadomestni kapetan Vedran Ćorluka po uspehu kariere odločil, da pri 32 letih zaključi reprezentančno zgodbo. Svojo odločitev je javno obelodanil v čustvenem pismu na spletnem portalu Hrvaške nogometne zveze (HNS).


Krona vsega srebro na mundialu


Dolgoletni branilec moskovskega Lokomotiva je zapisal, da mu je igranje za izbrano vrsto omogočilo spoznavanje čudovitih ljudi, s katerimi si je delil slačilnico, nastopanje na največjih tekmovanjih in merjenje z najboljšimi nogometaši sveta, krona vsega pa je bilo, kot povzema STA, kajpak srebrno odličje z letošnjega svetovnega prvenstva v Rusiji.


Mnogo več kot le tekme


Dodal je, da nastopati pod državno zastavo ne pomeni zgolj igranja na tekmah, temveč mnogo več, pismo pa je zapečatil z besedami, da je za reprezentančni dres vselej dal vse od sebe, kar so ga naučili predhodniki. Ćorluka je v trinajstih letih in 103 nastopih prispeval tudi štiri zadetke, zadnjega oktobra leta 2012 v kvalifikacijskem dvoboju z Makedonijo.
 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine